1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YSK'DAN DUYURU
YSK'DAN DUYURU

YSK'DAN DUYURU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Haziran’da yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri ve Halkoylaması’nda seçmenlerin

A+A-

 

YSK, 08.00 - 18.00 SAATLERİ ARASINDA OY VERİLECEĞİNİ AÇIKLADI

RADYO, TELEVİZYON VE YAYIN ORGANLARI 19.00’A KADAR SEÇİM SONUÇLARI İLE İLGİLİ HABER, TAHMİN VE YORUM YAPAMAYACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 29 Haziran’da yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri ve Halkoylaması’nda seçmenlerin 08.00- 18.00 saatleri arasında oy vereceğini açıkladı.

YSK’nın 21 numaralı duyurusuna göre, 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 104. maddesi uyarınca, 29 Haziran Pazar günü, saat 08.00’da başlayacak oy verme süresi 18.00’de sona erecek. Seçim günü saat 19.00’a kadar radyo ve televizyonlar ile her türlü yayın organı tarafından seçim ve sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

Radyo ve televizyonlarda, 19.00 - 21.00 saatleri arasında, seçimle ilgili sadece Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Bütün yayınlar  saat 21.00’den sonra ise serbest.

UYULMASI GEREKEN YASAKLAR

YSK, oy verme gününde uyulması gereken diğer yasakları da şöyle sıraladı:
“Her ne suretle olursa olsun, alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasaktır.
Bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğini haiz lokantalarda yalnız yemek verilir.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silâh taşıyamaz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.