1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YSK’YA YAPILAN İTİRAZLAR...
YSK’YA YAPILAN İTİRAZLAR...

YSK’YA YAPILAN İTİRAZLAR...

İlçe Seçim Kurulları, Demokrat Parti (DP) Ulusal Güçlerin seçim sonuçlarına yönelik üç bölgede yaptığı itirazları reddetti.

A+A-

İLÇE SEÇİM KURULLARI DP ULUSAL GÜÇLERİN İTİRAZLARINI REDDETTİ

İlçe Seçim Kurulları, Demokrat Parti (DP) Ulusal Güçlerin seçim sonuçlarına yönelik üç bölgede yaptığı itirazları reddetti.

DP Ulusal Güçlerin Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt İlçe Seçim Kurullarında görüşülen itirazlarının tümü reddedildi.

Milletvekillerinin ant içeceği meclis genel kurulunun toplanması için kesin sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu, Pazar Günü yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimleriyle ilgili kesin olmayan resmi sonuçları açıkladı. Seçim sonuçlarına 3 bölgede itiraz eden Demokrat Parti Ulusal Güçlerin itirazları, İlçe Seçim Kurulları tarafından değerlendirildi ve karara bağlandı.

Buna göre Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt İlçe Seçim Kurulları’nda görüşülen itirazların tümü reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nevvar Nolan, kesin sonuçların 8 Ağustos’ta başlayacak olan Ramazan Bayramı’ndan önce Resmi Gazete’de yayımlanacağını söyledi.

Kesin sonuçların Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından milletvekillerinin yemin ederek göreve başlaması için Anayasa’da öngörülen 10 günlük süreç de başlamış olacak.

Meclis Genel Kurulu, sonuçların Yüksek Seçim Kurulu’nca Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki onuncu gün saat 10.00’da Yemin Töreni için toplanacak.

En yaşlı üye başkanlığında toplanacak Genel Kurul’da milletvekilleri ant içecek. Meclis’in 8’inci dönem birinci yasama yılı böylelikle başlamış olacak.

Bu dönem 30 Eylül’e kadar sürecek. Cumhuriyet Meclisi’nin 8’inci dönem 2. yasama yılı ise 1 Ekim 2013 tarihinde başlayacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.