1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. YÜCEL: "6 BİN 729 ADET DAĞITILMAMIŞ KAYNAK VAR"
YÜCEL: "6 BİN 729 ADET DAĞITILMAMIŞ KAYNAK VAR"

YÜCEL: "6 BİN 729 ADET DAĞITILMAMIŞ KAYNAK VAR"

İÇİŞLERİ BAKANI, EŞDEĞER MAL HAK SAHİPLERİ DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

A+A-

YÜCEL: “6 BİN 729 ADET DAĞITILMAMIŞ KAYNAK VAR… ELDEKİ EŞDEĞER PUAN DEĞERİ 5 MİLYAR 838 MİLYON TL”

DERVİŞ: “TERKEDİLMİŞ TAŞINMAZ MALLARDA ÖNCELİK, GÜNEY’DE MAL BIRAKMIŞ EŞDEĞER MAL SAHİPLERİNE AİT”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel, şu anda 6 bin 729 adet dağıtılmamış kaynak bulunduğunu, 20’inci pakette dağıtılmamış 217 kaynak kaldığını aktararak, eldeki eşdeğer puan değerinin 5 milyar 838 milyon TL olduğunu kaydetti

Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği yetkililerini kabul eden Yücel, eşdeğer kaynaklarla ilgili bilgi verdi.

Şu anda 6 bin 729 adet dağıtılmamış kaynak bulunduğunu söyleyen Yücel, kiralanmış kaynak miktarının 14 bin 354 adet olduğunu belirtti.

20’inci paketten sonra dağıtım yapılmadığı bilgisini veren Bakan Yücel, 21’inci pakete 6 bin 341 kaynak, “Mini Paket” adıyla açılan pakete 52 kaynak konulduğunu, ancak bu paketlerin hiçbirinden dağıtım yapılmadığını dile getirdi.

Yücel, 20’inci pakette dağıtılmamış 217 kaynak kaldığını aktararak eldeki eşdeğer puan değerinin 5 milyar 838 milyon TL olduğunu ekledi.

Bu değerin artabileceğini söyleyen Yücel, bugüne kadar Kuzey Kıbrıs’taki kaynakların değerinin 4 kez artırıldığını ancak Güney’de bırakılan puanların aynı kaldığına işaret etti.

Yücel, bu konuda çalışma yapılması halinde Kuzey’deki eşdeğer puan değerinin artacağını belirtti.

DERVİŞ: “ÖNCELİK GÜNEY’DE MAL BIRAKMIŞ EŞDEĞER MAL SAHİPLERİNE AİT”

Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği Başkanı Taner Derviş, Anayasaya göre terk edilmiş taşınmaz mallar üzerinde birinci önceliğin Güney’de mal bırakmış eşdeğer mal sahiplerine ait olduğunu belirtti.

“Eşdeğer Yasası’nda geçmiş dönemlerde yapılmış usulsüz uygulamalar da iptal edilmelidir ifadeleri bulunuyor” diyen Derviş, ziyaret sebeplerinin bu konuya vurgu yapmak olduğunu kaydetti.

Karakum’daki araziler konusunda alınan karar için Bakan’a teşekkür eden Dernek Başkanı Taner Derviş, “Bu bizim değerlendirmemize göre siyasi tarihte bir milat. Bakanlar Kurulu Kararı ile anayasa hükümlerine aykırı şekilde alınmış bir kararı Bakanlar Kurulu Kararı ile iptal ettiniz. Bizi mahkeme kapılarından süründürmeden harekete geçtiniz. Bu devlette hukukun üstünlüğü ilkesi için emsal teşkil ediyor” diye konuştu.

Derviş, yeni hükümetin bu tür kararları emsal alarak hareket etmesine yönelik temennisini dile getirdi.

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.