1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜCEL KÖSEOĞLU KABRİ BAŞINDA ANILDI
YÜCEL KÖSEOĞLU KABRİ BAŞINDA ANILDI

YÜCEL KÖSEOĞLU KABRİ BAŞINDA ANILDI

Tiyatro sanatçısı Yücel Köseoğlu,

A+A-

Tiyatro sanatçısı Yücel Köseoğlu, bugün, ölümünün üçüncü yılında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun düzenlediği törenle kabri başında anıldı.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür-Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’na, Bayrak Radyosu ve Televizyonu’na, eğitim ve spora yaptığı katkılar nedeniyle Kıbrıs Türk toplumunda önemli bir yere sahip olan Yücel Köseoğlu, kabri başında yapılan törende alkışlarla anıldı.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür-Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy törende yaptığı konuşmada, Yücel Köseoğlu’nu okul yıllarından beri tanıdığını, amatör tiyatroya Sahne Limasol’la başladığını belirterek, Köseoğlu’nun sanatçı, eğitimci, radyocu ve televizyoncu kimliğine vurgu yaparak, bu alanda verdiği hizmetlerin altını çizdi.

Törende söz alan Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akıncı ise, öğrencilik yıllarında tiyatro ve sanat sevgisini kendisine Köseoğlu’nun aşıladığını belirterek, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun kuruluşunda da bu aşının önemli bir rolü olduğunu söyledi. Akıncı, öğrencilik yıllarından başlayarak Köseoğlu ile bir yol arkadaşlığına sahip olduklarını ve sosyal demokrasi ve adalet mücadelesinde birlikte yürüdüklerini belirtti.

Lefkoşa Belediye Başkanlığı’na yeni seçilen Mehmet Harmancı da anma töreninde yaptığı konuşmada,Yücel Köseoğlu’nun toplumla barışık sanatçı kimliğine vurgu yaptı.

Anma töreninde Yücel Köseoğlu’nun eşi Tülin Köseoğlu ve oğlu Kürşat Köseoğlu da yaptıkları konuşmalarda, Köseoğlu’nun ansını yaşatacaklarını belirterek, törene katılanlara ve töreni düzenleyen Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’na teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.