1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜCETÜRK: “ENGELLİLERİN SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜMLENMELİ”
YÜCETÜRK: “ENGELLİLERİN SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜMLENMELİ”

YÜCETÜRK: “ENGELLİLERİN SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜMLENMELİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Derviş Yücetürk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar,  Derviş Yücetürk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu  yetkililerini kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk’e Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Melek Çaluda, Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler  Derneği  üyesi Sedat Hacımehmet, Spastikleri Koruma Cemiyeti Başkanı Sevilay Özkaraşahin ile  Federasyona üye diğer dernek temsilcileri eşlik etti.

16 maddelik istem paketlerini Bakan Gürpınar’a ileten  Yücetürk, engellilerin var olan sosyal ve ekonomik sorunlarının bir an önce çözümlenmesini istedi.

Özürlüleri  Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası’nın  yeniden düzenlenmesi, engellilerin kamuda ve özelde istihdamının desteklenmesi ve Özürlüler  Koordinasyon Kurulu oluşturulması taleplerini Bakan Gürpınar’a aktaran Yücetürk,  koordinatör Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal  Güvenlik  Bakanlığı ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Spastikleri Koruma Cemiyeti Başkanı Sevilay Özkaraşahin de,  en acil ihtiyaçlarının 24 saat hizmet veren yaşam evleri olduğunu kaydetti. Kendilerinden sonra  engelli çocuklarına kimin bakacağı hususunda ailelerin endişe yaşadığını belirten Karaşahin,  geceli gündüzlü yaşamboyu rehabilitasyon hizmeti sunan, yetişmiş uzman personelin görev alacağı bir yaşam evinin inşa edilmesi için Bakan Gürpınar’dan destek istedi.

Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği adına söz alan  Sedat Hacımehmet de, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nin Meclis’ten geçtiğini ancak uygulanmadığını ifade etti.

BAKAN GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik   Bakanı Aziz  Gürpınar ise,  engellilerin sorunlarının çözümü ve onların toplumsal hayata katılımının daha çok sağlanması için Bakanlık olarak çalışmakta olduklarını söyledi.

Gürpınar, engellilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması için  engelli örgütleri ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.