1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜKSEK FİYATA THY FRENİ!
YÜKSEK FİYATA THY FRENİ!

YÜKSEK FİYATA THY FRENİ!

Yüksek fiyata THY freni!

A+A-

Son aylarda ciddi şekilde artan uçak bileti fiyatlarına Türk Hava Yolları formülü. Artan talebe cevap veren THY, İstanbul ve Ankara sefer sayısını artırıyor. THY yurt içi kuruluşu Anadolu Jet de sefer sayısını artıracak

Bertuğ TOPAL

 

Son dönemde tüm vatandaşların ciddi şekilde sıkıntısını çektiği uçak bileti fiyatlarının tavan yapması konusunda ilk önlem Türk Hava Yolları’ndan geldi.

Türk Hava Yolları Kuzey Kıbrıs’tan Türkiye’ye sefer sayılarını artırarak uçak bileti fiyatlarının fahiş bir şekilde artmasının önüne geçmeyi planlıyor.

Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Resul Baş, İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılan seferlere bir sefer daha eklendiğini ifade ederek özellikle İstanbul yönünde hareketli seyreden fiyatların biraz daha aşağıya indirilmesini hedeflediklerini söyledi.

6’ncı sefer eklendi

Türk hava Yolları Kıbrıs Müdürü Resul Baş Havadis’e yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları’nın bugüne kadar İstanbul Atatürk Havalimanı’na günde 5 sefer düzenlediğini ancak son dönemde artan bilet fiyatları nedeniyle sefer sayısını artırma kararı aldıklarını söyledi.

 9.25 İstanbul ve 11.55 Ercan seferleri eklendi

Baş, fiyatların aşağıya düşürülmesinin amaçlandığı bu sefer artışı ile, her gün 09.25’te İstanbul-Ercan ve 11.55’te de Ercan-İstanbul seferi yapacaklarını ifade etti. Böyle 5 olan karşılıklı sefer sayılarının 6’ya çıkardıklarını belirtti.

23 Haziran’dan itibaren başlayacak

Türk Hava Yolları’nın özellikle yaz aylarını da içerisine alacak olan yeni seferleri 23 Haziran günü başlayacak. Karşılıklı sefer olarak planlanan uçuşlar, sefer azlığı ve seyahat eden kişi fazlalığı nedeniyle oluşan fiyat artığı da giderilmiş olacak.

“Elimizden geleni yaptık”

Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Resul Baş, Havadis’e yaptığı açıklamada fiyatların artışının önüne geçmek amacıyla sefer artırma girişimini yaptıklarını ifade etti. Baş, seferlerin artmasıyla fiyatların da aşağıya çekileceğini tahmin ettiklerini ifade ederek THY olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Günde 12 sefer

Türk Hava Yolları, 23 Haziran’da başlayacak olan yeni sefer ile birlikte şu an için Kıbrıs üzerinden toplam 12 karşılıklı sefer yapacak. Bu seferlerin 6 tanesi Ercan-İstanbul Atatürk Havalimanı karşılıklı seferleri, 3 tanesi Ercan-Sabiha Gökçen Havalimanı karşılıklı seferleri ve 3 tanesi ise Ankara Esenboğa karşılıklı seferleri olarak devam ediyor.

Anadolu Jet de katkı koyuyor

Türk Hava Yolları’nın iç hat kuruluşu olan Anadolu Jet’in de Kuzey Kıbrıs uçuşlarına katkı koyduğunu ifade eden THY Kıbrıs Müdürü Resul Baş, Anadolu Jet’in günde 3 sefer yaptığını ifade etti.

Diğer iller için planlama yapılıyor

Türk Hava Yolları Kıbrıs Müdürü Resul Baş, diğer iller için de şu an için planlama yapıldığını ifade ederek kısa süre içerisinde planlamanın bitmesi ve yeni güzergahların belirlenmesinin düşünüldüğünü söyledi.

adsiz-074.png

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.