1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ’NDE AÇTIĞI DAVA SONUÇLANDI!
YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ’NDE AÇTIĞI DAVA SONUÇLANDI!

YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ’NDE AÇTIĞI DAVA SONUÇLANDI!

Kapalı Maraş’taki 5 otel, 9 daire, 5 işyeri ve bir villa ile çok sayıda arsanın

A+A-

Maraş'taki malları Yeniden Komisyonda

Kıbrıslı Rum iş insanı Andreas Lordos, Kapalı Maraş’taki mallarının iadesi için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandı.

Kıbrıslı Rum İş insanı Andreas Lordos, Kapalı Maraş’taki 5 otel, 9 daire, 5 işyeri ve bir villa ile çok sayıda arsanın iadesi için Yüksek İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sonuçlandı. Yüksek Mahkeme, Lordos’un talebini ret ederek konuyu yeniden Taşınmaz Mal Komisyonu’na havale etti.
Mahkeme, Lordos’un Kapalı Maraş’taki mallarıyla ilgili başvurusuna Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ni ilgili taraf olmasına karar verdi.

Mahkeme, mülkiyet durumunun Taşınmaz Mal Komisyonu’nda tartışılmasını dolayısıyla taraf olmaksızın adaletsizlik yaratmamak nedeniyle iddiaların Taşınmaz Mal Komisyonu’nda ortaya konulmasını kararında vurguladı.

Taşınmaz Mal Komisyonu araştıracak

Davada KKTC’yi temsilen bulunan Avukat Güner Göktuğ, Yüksek Mahkeme’nin konuyu Taşınmaz Mal Komisyonu’na havale ettiğini, Vakıflara ait olduğu iddia edilen malların el değiştirerek Lordos’a nasıl geçtiğine dair gereken araştırmanın yapılmasının ön görüldüğünü söyledi.

Konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığımız Taşınmaz Mal Komisyonu Başkanı Güngör Günkan, toplantıları olduğu gerekçesiyle açıklama yapmazken, Lordos’un KKTC’de avukatlığını yapan Tarık Kadri’ye de ulaşılamadı.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal yaptığı açıklamada konuyla ilgili 7 Mart Cuma günü Yönetim Kurulu’nun toplayarak değerlendirme yapılacağını söyledi.

Mahkeme yeniden TMK’ye gönderdi
Kapalı Maraş’ta 5 otel, 9 daire, 5 işyeri ve bir villa ile çok sayıda arsanın iadesi için 4 yıl önce Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuran Andreas Lordos, olumlu cevap alamadığı için Yüksek Mahkeme’ye başvurmuştu.

Taşınmaz Mal Komisyonu ve ardından Yüksek Mahkeme’ye başvuran Lordos’un Yüksek Mahkeme’deki davası geçtiğimiz günlerde tamamlanarak, karara bağlandı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.