1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YÜKSEK MAAŞLI BAZI EMEKLİ BÜROKRATLAR...”
“YÜKSEK MAAŞLI BAZI EMEKLİ BÜROKRATLAR...”

“YÜKSEK MAAŞLI BAZI EMEKLİ BÜROKRATLAR...”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yüksek maaşlı bazı emekli bürokratların açıklamalarıyla sendikaya saldırdığını savundu.

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yüksek maaşlı bazı emekli bürokratların açıklamalarıyla sendikaya saldırdığını savundu.

KTÖS Yönetim Kurulu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, “yüksek maaşlı emekli bürokratların Ankara hükümetleriyle işbirliği yaparak bir düzen yarattığını ve bu düzenden beslendiğini” iddia etti.

Hükümetin “kaynak yok” açıklamasına yanıt olarak KTÖS’ün 22 maddelik bir öneri yaptığının belirtildiği açıklamada, bazı emekli bürokratlar, bu öneriye destek vermemekle eleştirildi.

“Yüksek maaşlı emekli bürokratlar kendi maaşlarına dokunulduğu için sendikamıza saldırmaya devam ediyor” denilen açıklamada şunlara yer verildi:

“2010 yılında işbirlikçi UBP hükümetinin emekli maaşlarına dokunmak için attığı adım çerçevesinde sendikal harekete destek verip, ardından anayasa mahkemesinin ‘emekli maaşlarından vergi alınamaz’ hükmüyle kitlesel eylemlerden elini ayağını çeken bu emekli bürokrat takımı şimdi bize mücadele dersi vermeye çalışmaktadır...

Arif Hoca da, Özker Hoca da siz yüksek maaşlar alasınız diye mücadele etmediler. Kıbrıs Türk toplumunun varlığı, gençliğin bu ülkede tutunmasına bağlıdır...

Bu toplumda asgari ücretliler ve göç yasasından sonra göreve giren gençler sefalet ücretine mahkum olurken, kimlerin astronomik maaşlarla devletin ambarından beslendiği ortadadır.

KTÖS astronomik emekli maaşı çekenlerden vergi alınmasının da açıkladığı 22 maddelik kaynak paketinin sonuna kadar arkasındadır...”

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.