1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜKSEK MAHKEME YARGIÇLIĞINA ATANAN ÖZERDAĞ YEMİN ETTİ
YÜKSEK MAHKEME YARGIÇLIĞINA ATANAN ÖZERDAĞ YEMİN ETTİ

YÜKSEK MAHKEME YARGIÇLIĞINA ATANAN ÖZERDAĞ YEMİN ETTİ

Yüksek Mahkeme Yargıçlığına Atanan Özerdağ Yemin Etti;

A+A-

AKINCI: “HER ALANDA İYİ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR”

Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atanan Bertan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın huzurunda yemin etti.

Yüksek Adliye Kurulu tarafından Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atanan ve 16 Kasım Pazartesi günü görevine başlayacak olan Özerdağ için saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda yemin töreni düzenlendi.

Özerdağ’ın yemin edip, cüppe giydiği törende, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik de hazır bulundu.

Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atanan Bertan Özerdağ, Girne Kaza Mahkemesi Başkanlığını yürütüyordu.

AKINCI: “İYİ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR”

Cumhurbaşkanı Akıncı, yemin töreninde yaptığı kısa konuşmada,  Özerdağ’a başarılar diledi. Akıncı, genç yaşta önemli bir görev üstlenen Özerdağ’ın AB üstüne çalışmalarda bulunduğu eğitimine ve özgeçmişine dikkat çekti.

Akıncı, hem KKTC içerisinde, hem de ileride eşit olarak yer almayı umdukları federal yapıda  lisan bilen, her alanda iyi yetişmiş insan gücüne  ciddi ihtiyaç olacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Akıncı, gençlerin yetişiyor olduğunu ve bu anlamda sıkıntıları olmayacağını düşündüğünü de kaydetti.

BERTAN ÖZERDAĞ

16 Kasım 2015 tarihinden itibaren Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atanan Bertan Özerdağ, 24 Mayıs 1974 tarihinde Lefkoşa’da doğdu. Özerdağ, Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nin ardından gittiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1996’da mezun oldu. Özerdağ, 1998 yılında İngiltere’de Essex Üniversitesi’nde Avrupa Birliği ve Uluslararası Ticaret Hukuku üzerine master yaptı.

Avukatlık stajını tamamlayarak 5 Ekim 2000 tarihinde avukatlık kaydını yaptıran Özerdağ, 1 Haziran 2006 tarihinde Kaza Mahkemesi Yargıçlığına, 1 Ekim 2010 tarihinde Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına, 16 Eylül 2014 tarihinden itibaren Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı.

Girne Kaza Mahkemesi Başkanı olarak görev yaparken, Yüksek Adliye Kurulu tarafından Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atanan Bertan Özerdağ, evli ve 2 çocuk babasıdır. Özerdağ, İngilizce biliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.