1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜKSEK MAHKEME'DEN SUİÇMEZ'E RED!
YÜKSEK MAHKEME'DEN SUİÇMEZ'E RED!

YÜKSEK MAHKEME'DEN SUİÇMEZ'E RED!

Yüksek İdare Mahkemesi, Din İşleri Başkanlığı görevinden alınması kararının iptali için Yusuf Suiçmez’in yaptığı dava başvurusunu reddetti.

A+A-

Yüksek İdare Mahkemesi, Din İşleri Başkanlığı görevinden alınması kararının iptali için Yusuf Suiçmez’in yaptığı dava başvurusunu reddetti.

Mahkeme böylesi bir davanın alt mahkemede görüşülmesi gerektiğine karar verdi.

Yüksek Mahkeme’nin konuyla ilgili kararı bugün saat 10.30’da Yüksek Mahkeme Yargıcı Talat Refiker tarafından okundu.

SUİÇMEZ

Kararın açıklanmasının ardından basına konuşan Yusuf Suiçmez, davasının alt mahkemeye havale edildiğini söyleyerek, bunun dava açılırken hata yapıldığı anlamına geldiğini belirtti.

Davalı Cumhurbaşkanı ve Başbakan olduğu için alt mahkemede görüşülemeyeceği belirtildiği için Yüksek Mahkemeye başvurduklarını anlatarak, dava konusunun sözleşme olduğu için alt mahkemede görüşülmesi gerektiğine karar verildiğini söyledi.

Bu davanın alt mahkemede görüşülmesi için belli bir süreye gerek olduğunu kaydeden Suiçmez, bundan sonraki aşamada İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağını ifade etti.

Suiçmez, ilk önce TC İnsan Hakları Mahkemesi’ne mi başvurulacak yoksa direk İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuru yapması gerekeceğini yeni bir avukatla görüşerek kesinleştireceğini söyledi.

Suiçmez, Din İşleri Başkanlığı’nın siyasi vesayetin altından kaldırılması gerektiğini de dile getirerek, “Din İşleri Başkanlığı siyasilerin istediği gibi atama yaparak istediği gibi görevden alabileceği bir makam değildir” dedi. Suiçmez bunun laik devlet anlayışına da sığamayacağını, laikliğin dinle siyasetin çatışmasını engelleme amacı taşıdığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.