1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜKSEKTEN DÜŞTÜ YATALAK KALDI
YÜKSEKTEN DÜŞTÜ YATALAK KALDI

YÜKSEKTEN DÜŞTÜ YATALAK KALDI

Eşimi kimseye bırakamam!

A+A-

Melik Taş, yüksekten düşüp yatalak kalan eşi Medine Taş’ın bakımını yapabilmesi için devletten yardım talep ediyor.

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde kalan ve 47 yıllık evlilik hayatlarında çok mutlu bir şekilde geçiren Melik Taş ve Medine Taş çiftinin hayatları geçtiğimiz yıl eylül ayında geçirdikleri bir kaza ile değişti.

Türkiye’de tatilde oldukları bir sırada Medine Taş’ın yüksekten düşmesi sonucu omuriliği zedelendi ve yatalak kaldı.

Medine Taş’ın vefakâr eşi Melik Taş ise eşine o günden beri var gücüyle bakıyor. Melik Taş, bin 500 TL’lik emekli maaşıyla eşinin bakımını yapmakta zorluk çektiği için devletten yardım bekliyor.

Melik Taş, “Benden eşimi bakım evine vermemi istediler. Ama ben 47 yıllık eşimi kimseye bırakamam. Ondan ayrılamam” dedi.

KIBRIS’a konuşan Melik Taş, 62 yaşındaki eşi Medine Taş’ın 19 Eylül 2013 tarihinde Adana’da tatilde oldukları bir sırada 1 metrelik bir yükseklikten yere düşerek omuriliğini zedelediğini, sol kolunun kırıldığını ve sağ el parmaklarının çıktığını söyledi.

Eşinin Türkiye’de çeşitli hastanelerde yaklaşık 4 ay yatılı tedavi gördüğünü anlatan Melik Taş, 1 Ocak tarihinde de Kıbrıs’a geri döndüklerini ve eşinin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 1 hafta yattığını kaydetti.

Eşinin taburcu olmasının ardından her türlü pansuman ve tedavisini kendisinin yaptığını ifade eden Taş, doktorlara, fizik tedavilere gittiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Eşinin tüm vücudunun felç olduğunu ve egzersizlerini de kendisinin yaptırdığını belirten Melik Taş, tüm doktorların eşinin tekrar ayağa kalkabilmesine umutsuz baktıklarını söyledi.

Melik Taş, “Emekli biriyim ve aylık bin 500 TL maaşla geçinmek zorundayım, yatalak eşimin bakımının ciddi masrafı söz konusudur” dedi.

Yardım için Sosyal Yardım Dairesi’ne başvurduklarını, görevlilerin gelip evde kendilerini ziyaret ettiğini anlatan Taş, “Görevliler bana, eşime evde baktığım için yardım etmeyi uygun bulmadılar” şeklinde konuşarak sitem etti.

Melik Taş, kendisine eşini bir bakım evine bırakmasının tavsiye edildiğini belirtti. Taş; “47 yıllık hayat arkadaşımı ben nasıl bırakırım? Eşimi bırakmayı düşünemem” diye konuşu.

Devletten tek isteğinin eşine bakabileceği bir maddi olanağı kendisine yaratması olduğunun altını çizen Taş, eşinden hiçbir şekilde ayrılmayacağını dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.