1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜKSELEN DÖVİZE KARŞIN, HALK KADERİNE TERK EDİLDİ...
YÜKSELEN DÖVİZE KARŞIN, HALK KADERİNE TERK EDİLDİ...

YÜKSELEN DÖVİZE KARŞIN, HALK KADERİNE TERK EDİLDİ...

Döviz yükseliyor.. peki ya sonra ...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Başkanı İzzet İzcan, Hükümetin yükselen döviz kurları konusunda halkı kaderine terk ettiğini iddia etti.

İzcan Yaptığı açıklamada, döviz kurlarında meydana gelen yükselişe karşı önlemler almak gündemi ile toplanan Bakanlar Kurulu’nun; “gerekli önlemleri almayarak, halkın değil sermaye gruplarının” beklentilerini karşılayacak kararlar ürettiğini savundu.

“Dövize endeksli her şeyin zamlanması ve hayat pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaşması karşısında önlem alması beklenen Bakanlar Kurulu’nun hiçbir önlem almaması ve meclise sevk ettiği 8 yasa tasarısı halkı değil sermaye gruplarını rahatlatacak tasarılar” olduğu görüşünü ileri süren İzzet İzcan, halkın ileriki günlerde yeni “acımasız” zamlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

BKP Başkanı İzcan, alınması gereken önlemleri ise şöyle açıkladı:

“Döviz borçları yeniden yapılandırılmalıdır. Hayatı ucuzlatacak, vatandaşın alım gücünü yükseltecek tedbirler uygulanmalıdır. İthal mallardaki fonlar, akaryakıt ve petrole uygulanan fonlar ve gümrük vergileri düşürülmelidir. Diğer vergilerde ve KDV’lerde de indirime gidilmelidir. Döviz ile işlem yapan üniversite ve diğer kurumların kurları sabitlemesi için çalışma başlatılmalıdır. Eşel-mobil sistemi yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilmelidir. Stabil para birimi olan Euro’ya geçilmesi için gereken çalışmalar başlatılmalıdır”

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.