1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yükselişini sürdüren dolar 14,14'ten işlem görüyor
Yükselişini sürdüren dolar 14,14'ten işlem görüyor

Yükselişini sürdüren dolar 14,14'ten işlem görüyor

Yükselişini sürdüren dolar 14,14'ten işlem görüyor

A+A-

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 14,14 seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 15,75'ten, sterlin ise 19,01'den satılıyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 14,1115'ten tamamladı. Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 14,1460 seviyesinde işlem görüyor. 

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL 15,7520'den, sterlin/TL ise 19,0130'dan satılıyor. Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 97,5 seviyesinde bulunuyor. Euro/  Dolarparitesi ise yüzde 0,3 azalışla 1,1095'ten alıcı buluyor. 

GÖZLER RUSYA-UKRAYNA GELİŞMELERİNDE

Analistler, Rusya-  Ukrayna savaşının risk algısını artırarak dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerini baskıladığını bildirdi. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün faiz artırımında ölçülü davranacaklarını ve enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde daha agresif hareket etmeye hazır olduklarını belirtmesi sonrasında tahvil piyasalarında satış baskısı güçlendi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün, yüzde 1,68 seviyelerinden yüzde 1,87'ye çıktı. Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 4,81, yıllık bazda ise yüzde 54,44 arttı.

PİYASALAR VERİ AKIŞINA ODAKLANDI

Rusya-Ukrayna savaşındaki seyrin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürmesinin beklendiğini aktaran analistler, konuyla ilgili  haber akışının yatırımcıların odağında söyledi. Bununla birlikte Powell, yarı yıllık Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci gününde ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde düzenlenecek oturuma katılacak. Analistler, bugün ayrıca yurt içinde para ve banka istatistikleri, dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Euro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri verileri takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 97,8'in direnç, 96,5'in destek konumunda olduğunu kaydetti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.