1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yumurtayı kaynattığınız suyu sakın dökmeyin çünkü...
Yumurtayı kaynattığınız suyu sakın dökmeyin çünkü...

Yumurtayı kaynattığınız suyu sakın dökmeyin çünkü...

Yumurtayı kaynattığınız suyu sakın dökmeyin çünkü...

A+A-

Yumurta kaynattığınız suyun ne kadar yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Bir çoğumuzun bu konu aklına bile gelmez! Ama daha öğrenecek çok şeyimiz var.

Yumurta kaynattığınız suyun mucizevi faydaları

Hemen hemen her kahvaltıda yapılan haşlanmış yumurta, kendisi kadar da olmasa da kaynatılan suyun mucizevi faydaları var. Yumurta besin açısından bakıldığı zaman başlı başına mucize bir besin kaynağı. İnsanlara verilen bir lütuf gibi. Şimdi onu kaynattığımız suyun faydalarını sizlerle paylaşıyoruz…

Yumurta kaynattığınız su mineral ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Evinizde bulunan çiçeklerinizi bu suyla sulayarak solmuş çiçeklerinizi bile canlı hale getirebilirsiniz..

SAÇINIZIN CANLI GÖRÜNMESİNİ SAĞLAR

Suyu ılıtıp saçınıza dökün protein açısından zengin olan yumurta suda kaynatılınca protein suda çözünür ve saçınızın daha canlı görünmesini sağlar. Kuru saçlar için bulunmaz bir ilaç gibidir. Parlak ve ışıltılı saçlar için size kaynatılmış yumurta suyunu öneriyoruz.

KİRECİ TEMİZLEMEK İÇİN YUMURTA KABUĞU

Yumurtanın kabuklarını da kaplardaki kireci temizlemek için kullanabilirsiniz. Kaplardaki kireci temizlemek için kabın içine yumurta kabuklarını bırakıp kaynatın veya bir miktar sirke döküp kaynatın. Kireç’in yok olduğunu göreceksiniz. Ovalamaktan ve pahalı kimyasallardan kurtulmuş olacaksınız.

kadınkahvesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.