1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YUNAN HÜKÜMETİ MEMNUN
YUNAN HÜKÜMETİ MEMNUN

YUNAN HÜKÜMETİ MEMNUN

Yunanistan hükümet çevrelerinde, Başbakan Antonis Samaras'ın ABD ziyaretinin sonuçlarının tatmin edici olduğu yorumları yapılıyor.

A+A-

Yunanistan hükümet çevrelerinde, Başbakan Antonis Samaras'ın ABD ziyaretinin sonuçlarının tatmin edici olduğu yorumları yapılıyor.

Yunan haber ajansı ANAMPA, Samaras'ın 8 Ağustos'ta ABD'de Başkan Barack Obama ile yaptığı görüşmenin içeriği hakkında bilgi edinen Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos'un, yakın çevresine yaptığı açıklamada, ziyaretin ikili ilişkilere ivme kazandırdığını söylediğini bildirdi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu ise ziyaretle ilgili değerlendirmesinde, Yunanistan'ın çabalarının sadece ABD değil Avrupa Birliği tarafından da giderek daha fazla takdir edildiğini ifade etti.

Samaras'ın ABD'deki temasları Yunan basınında yankı bulmaya devam ediyor.

Yunan basını görüşmelerde ikili meselelerin yanı sıra, İsrail-Filistin anlaşmazlığı, Yunanistan'ın İsrail ile enerji konusundaki işbirliği, terör ve Kıbrıs konularının ele alındığını bildiriyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen Tipos tis Kiryakis gazetesi, Kıbrıs sorunuyla ilgili "Annan Planı" tarzı yeni bir girişim hazırlığından bahsederek, Samaras'ın Obama'ya uluslararası hukuk ve BM kararları temelinde bir çözüme destek vermeye hazır olduğunu söylediğini yazdı.

Haberde, Samaras'ın Obama ile görüşmesinin hemen ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'i telefonla aramasının dikkati çektiği kaydedildi.

Kathimerini gazetesi de görüşmede, Obama'nın Kıbrıs'ta son dönemde Rum ve Türk toplumlarının cesaret verici olumlu mesajlar verdiğini belirtmesinin önemine işaret etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.