1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YUNANİSTAN, AB DÖNEM BAŞKANLIĞINDAKİ ÖNCELİKLERİNİ ANLATTI
YUNANİSTAN, AB DÖNEM BAŞKANLIĞINDAKİ ÖNCELİKLERİNİ ANLATTI

YUNANİSTAN, AB DÖNEM BAŞKANLIĞINDAKİ ÖNCELİKLERİNİ ANLATTI

Yunanistan’ın Lefkoşa Büyükelçisi Vasilis Papayoannu, Güney Lefkoşa’daki AB Temsilciliği’nde düzenlediği basın toplantısında, 2014’ün ilk yarısında AB Dönem Başkanlığı’nı yürütecek Yunanistan’ın önceliklerini anlattı.

A+A-

Yunanistan’ın Lefkoşa Büyükelçisi Vasilis Papayoannu, Güney Lefkoşa’daki AB Temsilciliği’nde düzenlediği basın toplantısında, 2014’ün ilk yarısında AB Dönem Başkanlığı’nı yürütecek Yunanistan’ın önceliklerini anlattı.

Yunanistan Büyükelçisi Papayoannu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Papayoannu, Yunanistan’ın, AB Dönem Başkanlığı sırasında Kıbrıs konusunda girişimde bulunup bulunmayacağı yönündeki soruya yanıtında, AB’nin gündemine olmayan Kıbrıs sorununun, çok sayıda BM kararına dayanan, kendine has süreci bulunduğunu belirtti.

Vasilis Papayoannu, Güney Kıbrıs’ın da üyesi olduğu AB’nin, BM kararlarının esas alınacağı bir çözümün hedeflendiği sürecin başarıyla sonuçlanması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yunanistan Büyükelçisi Papayoannu, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu seçimlerine dahil edilmesine yönelik bir çalışma bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu yanıtında, bu konunun Rum  Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulidis’e sorulması gerektiğini belirtti.

AB DÖNEM BAŞKANLIĞI

Vasilis Papayoannu, Yunanistan’ın AB Dönem Başkanlığı önceliklerini, “Büyüme ve Yeni İş İmkanları Yaratma”, “AB ve Euro Bölgesi’ne Entegrasyon”, “Göç-Sınır-Dolaşım” ve “Kapsamlı Denizcilik Politikaları” başlıkları altında ele alacaklarını söyledi.

Papayoannu, genişleme konusunda, “Yunanistan’ın; Avrupa’nın, Batı Balkan ülkeleriyle Türkiye’ye yönelik  perspektifini desteklemeyi sürdürdüğünü” kaydetti.

Birlikte yaşanan bütün ekonomik sıkıntılara rağmen, bütün ülkelerin “Avrupa ailesiyle birleşme” yönünde güçlü bir siyasi iradesi bulunduğuna işaret eden Vasilis Papayoannu, yapısal sorunlardan dolayı bazı ülkelerle sorunlar olduğunu, ancak Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve Kosova’daki gelişmelerin olumlu değerlendirilip, ilerlemelerine imkan sağlayabileceğini söyledi.

YUNANİSTAN’IN 4. DÖNEM BAŞKANLIĞI

Vasilis Papayoannu, “dördüncü dönem başkanlığını” yerine getirecek Yunanistan’ın, AB’deki mevcut ortam ve zorluklarının bilincinde olduğuna işaret ederek, bunun  AB Dönem Başkanı Yunanistan için, ilgilenilmesi gereken önemli bir mesele olduğunu söyledi.

Papayoannou, Yunanistan’ın, yapıcı ve başarılı bir başkanlığı garanti edecek gerekli duyarlılık ve deneyime sahip olduğunu kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.