1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YUNANİSTAN BAŞBAKANI SAMARAS
YUNANİSTAN BAŞBAKANI SAMARAS

YUNANİSTAN BAŞBAKANI SAMARAS

Yunanistan Başbakanı AntonisSamaras, "erken seçimin ülkeyi felakete götüreceğini" söyledi.

A+A-

"ERKEN SEÇİM ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜR"

"ÇİPRAS, YUNANİSTAN’IN YAŞAMAMASI GEREKEN BİR KAZA"

Yunanistan Başbakanı AntonisSamaras, "erken seçimin ülkeyi felakete götüreceğini" söyledi.

Samaras, Avrupa Parlamentosu (AP) ve yerel seçimlerin ikinci turu çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Epir bölgesinde yaptığı konuşmada, anamuhalefet Radikal Sol İttifak (SYRİZA) lideri AleksisÇipras'ın Yunanistan için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Çipras'ı sorumsuzca ve tehlikeli bir şekilde hareket ederek AP seçimlerini hükümete karşı referanduma dönüştürmeye çalışmakla suçlayan Samaras, Çipras’ın ne pahasına olursa olsun hükümeti devirmek istediğini ileri sürdü. Samaras, "Çipras’ın, Yunanistan’ın yaşamaması gereken bir kaza olduğunu" ifade ederek "Pazar günü bu kazayı hepimizin önlemesi lazım" dedi.

Ülkenin çıkarını göz önünde bulunduran sorumlu bir başbakan olarak bugüne kadar olanları soğukkanlılıkla karşıladığını ve ülkenin siyasi istikrarının zarar görmesine izin vermediğini ancak gelinen noktada söyleyecek bir şey kalmadığını dile getiren Samaras, şöyle konuştu:

"Seçimlere iki gün kala açık konuşmak istiyorum. Olabilecekler karşısında kimse 'bilgim yoktu' diyemez. Ülkenin ekonomik faaliyetlere ihtiyacı var. Bugün bir erken seçim ülkenin ekonomik faaliyetlerine büyük zarar verecektir ve felakete yol açacaktır. Bu yaz turistlerin gelmesi, yatırımların bankalara dönmesi ve ekonomiye yatırımların gelmesi için ülkenin istikrara ihtiyacı var. Erken seçim oyuncağı tüm bunları havaya uçuracaktır. Ülkeyi istikrarsızlaştıracaktır. Onlar yıkamadan her şey kendiliğinden yıkılacak."

"ÇİPRAS'IN SAYIKLAMALARI BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

"Çipras'ın sürekli yalan söylediğini ve erken seçim hayaliyle yatıp kalktığını" savunan Samaras, "Çipras'ın sayıklamaları beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren koskocaman bir halkın özverileridir ve bunların ziyan olmasına izin vermeyeceğim" ifadesini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.