1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YUNANİSTAN, İSRAİL VE GÜNEY KIBRIS ORTAK TATBİKAT DÜZENLEYECEK
YUNANİSTAN, İSRAİL VE GÜNEY KIBRIS ORTAK TATBİKAT DÜZENLEYECEK

YUNANİSTAN, İSRAİL VE GÜNEY KIBRIS ORTAK TATBİKAT DÜZENLEYECEK

YUNAN GENELKURMAY BAŞKANI GÜNEY’DE

A+A-

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’in Eylül ayında ortak arama kurtarma tatbikatı düzenleyecekleri, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mihalis Kostarakos’un da dün Güney Kıbrıs’ta ortak tatbikat da dahil birçok konuda temaslarda bulunduğu bildirildi.

Politis gazetesi, Kostarakos’un dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Savunma Bakanı Fotis Fotiu, RMMO Komutanı Korgeneral Stilianos Natsis ve Başpiskopos II. Hrisostomos’la görüştüğünü, Fotiu’yla yapılan görüşmede Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan’ın Eylül ayında yapmayı planladıkları ortak arama kurtarma tatbikatı konusunun da ele alındığını yazdı.

Habere göre Rum Savunma Bakanı Fotiu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesine yönelik günlük tehditleriyle şekillenen bölgedeki gelişmeler ve yeni stratejik veriler çerçevesinde, Yunanistan’la mevcut savunma işbirliğinin yeniden planlanması ve geliştirilmesi gerektiğini” söyledi.

Fotiu, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın ekonomik kriz içerisinde olmalarına karşın iki ülkenin savunma alanındaki işbirliğinin düzeyinin düşürülmeyeceğini vurguladı.

YUNAN İÇİŞLERİ BAKANI RUM MESLEKTAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Yunanistan İçişleri Bakanı Evripidis Stilianidis de dün Rum mevkidaşı Sokratis Hasikos’la görüştü.

Alithia gazetesinin haberine göre, Yunanistan’da gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Hasikos, iki ülke arasındaki işbirliğinin “yeniden güçlendirilmesini hedeflediklerini” belirtirken tarih belirtmemekle birlikte Yunan Bakanın Güney Kıbrıs’a resmi ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Stilianidis ise Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın II. Dünya Savaşı’ndan sonra görülen en büyük ekonomik krizi yaşadıklarını, krizi atlatmak için birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.