1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YUNANİSTAN VE KIBRIS'TA YENİ NAZİ ÖRGÜTÜ!
YUNANİSTAN VE KIBRIS'TA YENİ NAZİ ÖRGÜTÜ!

YUNANİSTAN VE KIBRIS'TA YENİ NAZİ ÖRGÜTÜ!

Yunanistan ve Kıbrıs'ta yeni Nazi örgütü!

A+A-

Yunanistan ve Kıbrıs’ta aşırı milliyetçi ve ırkçı örgütler artmaya ve adlarından söz ettirmeye devam ediyor.

Yunanistan’da aşırı milliyetçi cenahta yeni bir grup isminden söz ettiriyor. Yunanistan ve Kıbrıs’ta faaliyet gösteren AME/C18 adlı paramiliter grup, geçtiğimiz günlerde Atina’nın Menidi semtinde Roman vatandaşlara saldırdı.

Menidi’de 11 yaşındaki bir öğrencinin kimliği belirsiz bir kurşun ile hayatını kaybetmesinden sonra olayın sorumluluğunun Roman vatandaşlara yüklenmesinin ardından, aşırı milliyetçiler Romanların yaşadığı semte saldırdı ve saatlerce polis güçleri ile çatıştı. Geçtiğimiz günlerde bu olayın sorumluluğunu AME/C18 isimli aşırı milliyetçi, ırkçı ve Nasyonal Sosyalist çizgideki örgüt üstlendi. Örgüt, olayın sorumluluğunu Kıbrıs üzerinden yayın yapan, yabancı ve Türkiye karşıtı sloganlarla tanınan bir Facebook sayfası üzerinden üstlendi.

AME/C18 isimli yeni örgüt gerektiği zaman şiddet kullanmaktan kaçınmayacağını ve ‘demokrasiye savaş açtığını’ açık bir şekilde duyuruyor. Örgüt, son zamanlarda dava süreçleri ile başı dertte olan Altın Şafak’ın sokaklarda bıraktığı boşluğu doldurmak üzere de yoğun çaba içerisine girmiş durumda.

ALTIN ŞAFAK’A RAKİP

AME/C18 aşırı milliyetçi kulvarda Altın Şafak’a rakip olan paramiliter bir örgüt. Son dönemlerde sokaklardaki şiddet içeren faaliyetleri ve internetteki propaganda faaliyeti ile adından söz ettiriyor. Son bulgular AME/C18 isimli örgütün ya da en azından bu örgüte hayranlık duyan kesimlerin Kıbrıs’ın güneyinde de aktif faaliyet yürüttüğünü gösteriyor. Kıbrıs’ta örgüte sempati besleyenlerin futbol ve siyaset dünyası ile de yakın ilişkileri söz konusu.AME/C18, Atina ve Yunanistan’ın bazı kentlerinde anarşist gruplara, insan hakları savunucularına ve yabancılara şiddet içeren saldırılar da düzenliyor. Örgüt, organizasyon bağlamında 1933-1945 yılları arasında Almanya’da iktidarda bulunan Nasyonal Sosyalist Parti ve Altın Şafak’ı kendisine örnek olarak alıyor. Lider temelinde örgütlenen AME/C18, ‘kör itaat’ ve ‘paramiliter organizasyon’ gibi ilkelerle çalışıyor. Örgütün üyeleri Altın Şafak’tan kovulan Antonios Androutsopoulo’yu doğal lider olarak görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.