1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YUNANİSTAN'DA ERT YENİDEN AÇILDI
YUNANİSTAN'DA ERT YENİDEN AÇILDI

YUNANİSTAN'DA ERT YENİDEN AÇILDI

Yunanistan'da, önceki hükümet tarafından tasarruf amacıyla kapatılan eski Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu (ERT) yeniden açıldı.

A+A-

MİLLİ MARŞLA YAYINLARINA BAŞLAYAN ERT'NİN AGİA PARASKEVİ'DEKİ MERKEZ BİNASINDA NERIT YAZILI TABELA İNDİRİLEREK YERİNE ERT YAZILI ESKİ TABELA ASILDI

Yunanistan'da, önceki hükümet tarafından tasarruf amacıyla kapatılan eski Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu (ERT) yeniden açıldı.

ERT, AleksisÇipras başkanlığındaki SYRIZA hükümeti tarafından hazırlanan ve Yunan parlamentosunda kısa bir süre önce onaylanan yasa kapsamında bugün saat 06.00'da Yunan milli marşıyla yayınlarına başladı. Bu arada, ERT'ninAgiaParaskevi'deki merkez binasında NERIT yazılı tabela indirilerek yerine ERT yazılı eski tabela asılırken, ekrana ise NERIT yerine ERT logosu konuldu.

ERT, 2013'te tasarruf amacıyla yeniden yapılanmak üzere Başbakan AntonisSamaras'ın kararıyla kapatılmasının ardından Kamu Televizyonu adı altında yayın yapmaya başlamış ve daha sonra ismi NERİT olarak değiştirilmişti.

Yunanistan'da 1938 yılında kurulan ve üç televizyon kanalı, bir uydu kanalı ile 28 yerel radyo istasyonuyla yayın yapan ERT'nin kapatılması ülkede geniş çapta protestolara neden olmuştu.

ERT'nin kapatılmasıyla işten çıkarılan yaklaşık 2 bin 600 çalışanı, başta başkent Atina'daki merkez binası olmak üzere, ülkedeki tüm devlet radyo televizyon binalarında işgal eylemi başlatmıştı. SYRIZA, ERT'nin kapatılma kararına sert tepki göstermiş ve ülke genelinde yapılan gösterilerde çalışanlarla aynı safta yer almıştı. SYRIZA'nın seçim vaatleri arasında ERT'nin yeniden açılması da yer alıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.