1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YUNANİSTAN'DA IRKÇI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
YUNANİSTAN'DA IRKÇI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

YUNANİSTAN'DA IRKÇI SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

ATİNA'DA SURİYELİ BİR GÖÇMEN, SİYAH GİYİMLİ KİŞİLERİN SALDIRISINA UĞRADI

A+A-

AŞIRI SAĞCI ALTIN ŞAFAK PARTİSİ ÜÇÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki metro istasyonunda, ırkçılar bir göçmene daha saldırdı.

Yunanistan "Dünya Doktorları Derneği", dün akşam saatlerinde kent merkezindeki Attiki metro istasyonunda 20 yaşındaki Suriyeli bir göçmenin siyah giyimli beş kişinin saldırısına uğrayarak feci şekilde dövüldüğünü bildirdi.

Dünya Doktorları Genel Sekreteri Nikitas Kanakis, Suriyeli göçmenin trenden indiği sırada yanına gelen beş kişinin önce nereli olduğunu sorduğunu, daha sonra da toplu halde saldırdığını söyledi.

Kanakis, saldırıya uğrayan Suriyelinin olayın ardından göçmen arkadaşları tarafından Dünya Doktorları'nın Kumunduru meydanındaki bürosuna getirilerek ilk tedavisinin yapıldığını belirtti.

Atina'da Paskalya Bayramı'nın ikinci gününde de 14 yaşındaki bir Afgan, siyah giyimli ırkçı bir grubun saldırısına uğramış, yüzü kırık şişeyle parçalanmıştı.

ALTIN ŞAFAK'IN YÜKSELİŞİ

Öte yandan, Yunanistan'da yapılan bir ankette, aşırı sağcı Altın Şafak (Hrisi Avgi) partisinin yüzde 9,4 oy oranıyla üçüncü sıraya yükseldiği belirlendi.

ALPHA adlı ulusal televizyon kanalının MARC araştırma şirketine yaptırdığı anketin sonuçlarına göre, üçlü koalisyon hükümetinin büyük ortağı Yeni Demokrasi Partisi (ND) yüzde 21,6 oyla birinci, ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon SYRİZA da yüzde 20,7 ile ikinci sırada yer alıyor.

Parlamentodaki diğer partilerin oy oranları ise şöyle sıralandı: Bağımsız Yunanlılar yüzde 5,6, Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) yüzde 4,8, Komünist Parti (KKE) yüzde 4,5 ve Demokratik Sol (DİMAR) yüzde 4.

Yunanistan'da 2012 yılında yapılan ve yedi partinin parlamentoya girdiği genel seçimlerde, ND oyların yüzde 29,66'sını, SYRIZA yüzde 26,89'unu, PASOK yüzde 12,28'ini, Bağımsız Yunanlılar yüzde 7,51'ini, Altın Şafak 6,92'sini, DİMAR 6,52'sini ve KKE yüzde 4,5'ini almıştı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.