1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YUNANİSTAN`DA SİYASİ KRİZLE İLGİLİ LİDERLERARASI TOPLANTIDA ANLAŞMA SAĞLANAMDI
YUNANİSTAN`DA SİYASİ KRİZLE İLGİLİ LİDERLERARASI TOPLANTIDA ANLAŞMA SAĞLANAMDI

YUNANİSTAN`DA SİYASİ KRİZLE İLGİLİ LİDERLERARASI TOPLANTIDA ANLAŞMA SAĞLANAMDI

Yunanistan’da, Başbakan Antonis Samaras’ın Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu ERT’yi kapatma kararının ardından hükümet içinde patlak veren siyasi krizin aşılmasına yönelik siyasi liderler arasında gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

A+A-

BAŞBAKAN SAMARAS’IN ERT’Yİ KAPATMA KARARININ ARDINDAN HÜKÜMETTE PATLAK VEREN SİYASİ KRİZİN AŞILMASINA YÖNELİK SİYASİ LİDERLER ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TOPLANTIDA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

LİDERLER YARIN YENİDEN BİR ARAYA GELECEK

Yunanistan’da, Başbakan Antonis Samaras’ın Yunan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu ERT’yi kapatma kararının ardından hükümet içinde patlak veren siyasi krizin aşılmasına yönelik siyasi liderler arasında gerçekleştirilen toplantı sona erdi. Toplantı sonunda Başbakan Samaras açıklama yapmazken, hükümetin iki küçük ortağı Panhelenik Sosyalist Hareket'in (PASOK) lideri Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol DİMAR lideri Fotis Kuvelis, konuştu.

İki lider, İptal Mahkemesi'nin ERT’nin kapatılmasının iptaliyle ilgili kararının kendilerinin savunduğu tezler doğrultusunda olduğunu belirterek, hükümetin bu kararı doğru bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

PASOK lideri Venizelos, ERT konusuyla ilgili hükümeti oluşturan siyasi liderler toplantısında kesin bir karara varılamadığını belirterek, görüşmelere yarın devam edileceğini açıkladı.

Hükümet ortaklarının ele alması gereken konuların sadece ERT ile sınırlı olmadığını, başka meseleler de bulunduğunu ifede eden Venizelos, halkın seçim değil reform istediğini kaydetti.

Venizelos, ERT’nin yeniden yapılanması konusunda hükümet ortakları arasında önce anlaşma sağlanacağını ve ardından uygulamaya geçileceğini dile getirdi.

Kuvelis de İptal Mahkemesi'nin kararının kendilerinin bu konuda savunduğu tezleri doğruladığını anlatarak, üç partili koalisyon hükümetinin Yeni Demokrasi Partisi hükümeti olmadığını söyledi.

DİMAR’ın, ERT ile ilgili reformları desteklediğini bildiren Kuvelis, Başbakan Samaras’ın bir an öce ERT’yi yeniden faaliyete geçirerek, kurumun yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmaları başlatması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.