1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YUNANİSTAN'IN SORUNU, KIBRIS VE TÜRKİYE HALKININ DA SORUNUDUR”
“YUNANİSTAN'IN SORUNU, KIBRIS VE TÜRKİYE HALKININ DA SORUNUDUR”

“YUNANİSTAN'IN SORUNU, KIBRIS VE TÜRKİYE HALKININ DA SORUNUDUR”

“YUNANİSTAN'IN SORUNU, KIBRIS VE TÜRKİYE HALKININ DA SORUNUDUR”

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer, Yunanistan’daki seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi.

KSP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Onurer, katıldığı bir televizyon programında Yunanistan’daki seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, Onurer “Avrupa'da neler oluyor?” sorusunun sorulması gerektiğine dikkat çekerek, “Avrupa, 15-20 yıl öncesinden başlatılarak, “demokrasinin beşiği, ekonomik refahın merkezi, insanoğlunun kurtuluşu ancak AB içinde düşünülebilir” çerçevesinin çizildiğini kaydederek, Avrupa içinde Yunanistan'ın tartışılması gerektiğini, Avrupa'nın sadece 20 senedir pompalanan sahte imajlarını tartışmakla kalınmamasın gerektiğini belirtti.

Onurer, “Yunanistan'a, pompalanan Avrupa'nın neler yaptığını tartışmalıyız. Yunan halkını sokaklarda dilenci haline getirdiğini tartışmalıyız” diyerek şunları kaydetti:

“Milyonlarca Yunan gencinin öz vatanını terk edip, başka ülkelerde hayat bulmaya çalıştığını tartışmalıyız. Hani bizde Göç Yasası dediğimiz olay var ya, işte bu yasa en az 3 yıldır Yunan halkına uygulanıyor. Kim tarafından? Başını Almanya'nın çektiği AB tarafından... Sadece AB'ye Yunan halkının borcu 194 milyar Euro'dur. Köleleştirilmiş bir Yunanistan ve Yunan halkından bahsediyoruz. Bu halk, bu kadar boğazının sıkılması noktasında isyan etti. Bütün siyasi alışılmış kalıpları yıkmaya başladı. Hareket, Yunanistan halkının, can havliyle ortaya koyduğu bir refleks ve çığlıktır. Bu çığlık temelinde SYRIZA örgütlenmeye başladı.”

“YUNANİSTAN'IN SORUNU, KIBRIS VE TÜRKİYE HALKININ DA SORUNUDUR”

SYRIZA'nın şu anda yürüttüğü politik çizginin Yunanistan halkını kurtarmaya yetip yetmeyeceğini de soran Onurer, “Yunan halkının sorununun aynı zamanda Kıbrıs halkının, Türkiye halkının da sorunu olduğunu” savundu.

Onurer, “SYRIZA'nın önüne koyduğu politikaların önünde en önemlisi; AB denen zenginlerin kulübü, bu belaları başımıza açıyorsa, oluşturdukları ekonomi ve politik çemberin dışında çözüm aramamız gerekiyor” diyerek, onların çizdiği çemberin içinde kalarak, kalıcı bir şekilde bundan kurtulmanın mümkün olmadığını belirtti. Onurer, şöyle dedi:

“Yunan halkının tepesinde, Avrupa ve Euro ile ilişkilerinden dolayı var olan ilişkiler oradadır. Dolayısıyla, benim bakış tarzıma göre, SYRIZA bu çığlığa karşılık vermiştir ve halkı belirli bir noktaya getirmiştir. Bunun yetmediğini bizzat Yunanlı politikacılar, devrimciler ve halk görmek ve programlar geliştirmek zorundadır. Bu tedbirlerin başında da kapitalist zincirin dışında politikalar üretmeye başlamaları gerekiyor. Yunan halkı, demokrasinin beşiğidir. Köleci düzen döneminde, demokrasiyi, köleler ve kadınlar hariç uyguladıklarını görebiliriz. Bunu Yunan halkı sahiplenmelidir; ‘SYRIZA'yı seçtik, Tsipras'ı başa getirdik, eve gidiyoruz, buyurun siz yapın’ politikasına yol açarsa hareket hiçbir yere varamayacak.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.