1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YUNANİSTAN’LA İLGİLİ MECLİS KARARI TEKLİFİ GEÇMEDİ
YUNANİSTAN’LA İLGİLİ MECLİS KARARI TEKLİFİ GEÇMEDİ

YUNANİSTAN’LA İLGİLİ MECLİS KARARI TEKLİFİ GEÇMEDİ

Meclis kararı teklifi diğer partilerden destek bulmadı;

A+A-

 

TEKLİFİ REDDEDİLEN PERDİKİS DİĞER SİYASİ PARTİLERİ İKİ YÜZLÜLÜKLE SUÇLADI

YUNAN BÜYÜKELÇİ: “ANA GAYEMİZ İLETİŞİM KANALINI AÇIK VE ETKİN TUTMAK”

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin, Rum Yönetimi’nin, Yunan hükümetinin Troyka’nın tasfiye edilmesi ve memorandum sözleşmesinin denetlenmesi için demokratik meşru bir organ kurulması inisiyatifine destek belirtmesini içeren meclis kararı teklifi diğer partilerden destek bulmadı.

Fileleftheros haberi “Yunanistan’la İlgili Karar Meclise Götürülmedi... Ekologlar’ın Sunduğu Teklif Siyasi Parti Başkanları Toplantısından Geçmedi” başlığıyla okurlarına aktardı.

Habere göre Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis’e ait karar teklifinde Rum Yönetimine, yeni Yunan hükümeti ile dayanışma ve bütün Avrupa organlarında Başbakan Aleksis Çipras’ın inisiyatifine gerekli desteği verme çağrısı yapılıyor.

Siyasi parti başkanlarının, Rum meclisinde yaptıkları dünkü toplantıda karar teklifinin Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunulmamasına karar verdiklerini açıklayan Perdikis diğer siyasi partileri iki yüzlülükle suçlayarak “Kamuoyu önünde ve Yunan Başbakan’ın huzurunda onu alkışlayıp tebrik ederken, sıra omuz vermeye geldiğinde hepsi zıplayıp kaçıyor” dedi.

Gazete Perdikis’in Brüksel’de olduğunu ve siyasi parti başkanları toplantısına katılıp meclis kararı teklifini yapabilmek için toplantının yarım saat ertelenmesini istediğini ancak talebinin reddedildiğini vurguladı.

YUNAN BÜYÜKELÇİ GÜNEY’DEN AYRILIYOR

Aynı gazete Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Vasilis Papayoannu’nun, büyükelçilik olarak ana gayelerinin Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki iletişim kanalını açık ve etkin tutmak olduğunu söylediğini yazdı.

Gazeteye göre sözde “Kithrea (Değirmenlik) Belediyesi” tarafından,  Güney Kıbrıs’tan ayrılacak olması nedeniyle onuruna düzenlenen etkinlikte konuşan Papayoannu Rum ve Yunan hükümetlerinin ortak konularda ve özellikle milli davadaki ortak çizgisinin kesin olduğunu ve hiçbir gelişmeden etkilenmediğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.