1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI
YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Yurt dışına çıkışı yasaklandı

A+A-

Ülkeye Girne Limanı’ndan soktuğu tabanca ve mermiler Aşkın Kireçdağ’ın başına bela oldu

Çiğdem AYDIN
Şüpheli hareketleri nedeniyle aracında yapılan aramada dolu şarjörü ile birlikte silah bulunan zanlı Aşkın Kireçdağ hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlının tabancayı Girne Limanı’ndan ülkeye soktuğu ortaya çıktı.
Zanlı dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı aleyhine, “kanunsuz tabanca ve patlayıcı madde taşıma tasarrufu ve ithali” suçlarından dava getirildiği açıklandı.
 

Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Aşkın Kireçdağ’ın 21 Temmuz tarihinde saat 22.00 raddelerinde Lefkoşa’da bir kumarhanede polis tarafından yapılan kontrol esnasında, hareketlerinden şüphelenilmesi nedeni ile üzerinde ve kullanımındaki araç içerisinde arama yapıldığını söyledi.
 

Polis, arama sonucu zanlının aracında 9 mm çapında tabanca, içinde 13 mermi bulunan şarjör bulunduğunu belirtti. Zanlının soruşturma amaçlı tutuklandığını kaydeden polis, zanlının sorgusunda tabancayı 15 Temmuz’da Girne Limanı’ndan ülkeye soktuğuna dair itirafta bulunduğunu açıkladı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
 

Mahkeme, iki kefilin 15 bin TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve zanlının haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılama kararı verdi.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.