1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “YURTTAŞLIK (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI”NI ONAYLADI
“YURTTAŞLIK (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI”NI ONAYLADI

“YURTTAŞLIK (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI”NI ONAYLADI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yurttaşlığı iptal edilenlerin mal varlığıyla ilgili düzenlemeler içeren “Yurttaşlık (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşerek, oy birliğiyle onayladı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yurttaşlığı iptal edilenlerin mal varlığıyla ilgili düzenlemeler içeren “Yurttaşlık (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüşerek, oy birliğiyle onayladı.

İlk olarak, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, tasarıya ilişkin raporu okudu.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı söz alarak, mağduriyetlerin giderilmesi adına yaşanan zorlukların giderilmesine yönelik bir öneri olduğunu ve tasarıya olumlu baktıklarını kaydetti.

Çakıcı, vatandaşlıkların kritere bağlı olarak yapılmasını sağlayacak Vatandaşlık Yasa Tasarısı’nın gelmesini beklediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, yasaların Meclis'e gelmesinde aksamalar ve tıkanıklık yaşandığını belirten Çakıcı, sıkıntıların giderilerek Siyasi Partiler Yasası’nın sonuçlandırılması gerektiğini de ifade etti. Çakıcı, “Şu anda iş yapmıyor görüntüsü veren bir hükümet var” dedi.

ÇAVUŞOĞLU

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, hukuki önem taşıyan, toplumun beklenti ve hassasiyeti olan bir konuda mini bir çözümle ilgili değişiklikler yapılmaya çalışıldığını, bu tasarıya olumlu baktıklarını ve buna göre oy vereceklerini kaydetti.

Vatandaşlık Yasa Tasarısı’nın henüz Meclis’e gelmediğini, bu nedenle parça parça çözümler üretilmeye çalışıldığını söyleyen Çavuşoğlu, bunun esas Yurttaşlık Yasa Tasarısı içinde olması gereken bir madde olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, Yurttaşlık Yasa Tasarısı’nın geciktiğini belirterek, bunu eleştirdi.

ERHÜRMAN

Daha sonra Komite Başkanı Tufan Erhürman söz alarak, bakanlıktan gelen tasarıda sadece vatandaşlık iptali değil vatandaşlıktan çıkarılma da bulunduğunu belirterek, yurttaşlığın iptal edilmesinin mal varlığı ile ilgili sonuçlarında yapılacak değişiklileri anlattı.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise, “Ülkemizde yıllardır yaşanan bir sorun, bu sorunun çözülmesi için yurttaşlık bir araç gibi görünüyor. Yurttaşlık Yasa Tasarısı da bir süre sonra Meclis gündemine taşınacak. Yasa üzerinde komitede titiz bir şekilde çalışıldı” dedi.

Daha sonra tasarı oy birliğiyle onaylandı.

Tasarının onaylanmasının ardından toplantı sona erdi. Meclis bir sonraki toplantısını 19 Mart Perşembe günü saat 10.00’da yapacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.