1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜZ KARASI DEĞİL... KÖMÜR KARASI...
YÜZ KARASI DEĞİL... KÖMÜR KARASI...

YÜZ KARASI DEĞİL... KÖMÜR KARASI...

KKTC’deki bakanlık, kurum, kuruluş ve örgütler soma faciası sonrası

A+A-

KKTC’deki bakanlık, kurum, kuruluş ve örgütler Türkiye Soma’daki maden faciası nedeniyle taziye mesajları yayınladı.

İÇİŞLERİ BAKANI ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkını yasa boğan Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası sonucu hayatını kaybeden işçilere Tanrı’dan rahmet, ailelerine, işçi arkadaşlarına ve Türkiye’ye başsağlığı ve sabır, yaralı işçilere de acil şifalar diledi.

MECLİSİ BAŞKAN YARDIMCISI ÜSTEL

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel mesajında, "Anavatanın acısı bizim acımızdır. Soma'da meydana gelen üzücü kazada hayatını kaybeden işçilerimize Allahtan rahmet, yaslı ailelerine ve yüce Türk milletine başsağlığı dilerim" dedi   

MÜSİAD 

MÜSİAD Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu, tüm Türk milletine başsağlığı dilerken, şunları dile getirdi;

“Önceliğimiz, hâlâ göçük altında kalan kardeşlerimizin, sağ salim çıkarılmasıdır. Bunu sağlamak için yapılan çalışmaların biran önce güzel haberlerle sonuçlandırılmasını candan temenni ederken, içeride kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılarak sevenlerine kavuşturulmasını diliyor, kazada hayatlarını kaybeden madenci kardeşlerimize şahsım ve dernek üyelerimiz adına Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve milletimize sabırlar diliyorum.”

KIBRIS TÜRK İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ BİRLİĞİ

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer mesajında şunları belirtti:

“Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür ocağında yaşanan facia hepimizi derinden üzmüştür. Yüzlerce kişinin mahsur kaldığı ve hayatını kaybettiği faciada evlerine ekmek götürmek için hayatlarını riske atarak madende çalışan işçilerimizin yaşadığı böylesine üzücü ve telafisi olmayan bu kazanın bir kez daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Türk halkının başı sağolsun."

HİZMET-SEN

Hizmet-Sen mesajında, bir daha böyle elim olayların yaşanmaması için tüm tedbirlerin alınması, güvenlik önlemlerinin artırılması ve yaşanılanlardan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, “Bizleri yasa boğan elim olay dolayısıyla, görevi başında yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, mahsur kalan tüm kardeşlerimizden bir an önce hayırlı haberler gelmesini temenni ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

ATICILIK FEDERASYONU

KKTC Atıcılık Federasyonu, “Manisa'nın soma ilçesinde meydana gelen olayda hepimizin yüreğimi kanatan acıya boğan maden ocağı yangında hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet diler kederli ailelerine acısını yürekten paylaşır kendilerine başsağlığı ve sabır temenni eder yaralılara şifalar dileriz büyük Türk milletinin başı sağolsun” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI

KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül ise mesajında, Soma’daki maden kazasında yüzlerce işçinin hayatını kaybetmesinin milleti çok derinden yaraladığını ve tarifi imkânsız bir acıya gark ettiğini belirtti.

Yurdagül, ölenlere rahmet, kederli ailelerine, Somalılara ve Türk milletine sabır ve başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.