1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. YÜZ LEKELERİNE DİKKAT
YÜZ LEKELERİNE DİKKAT

YÜZ LEKELERİNE DİKKAT

Yüz lekelerine dikkat

A+A-

Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı Uzman Estetisyen Neslim Güngen, yüz lekelerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi

Güngen, “Kimyasal peeling, bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile deride çeşitli derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Kimyasal peelingte amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve rejenerasyon sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlamaktır” dedi.
 
Yüzeysel Kimyasal Peeling uygulaması hakkında bilgi veren Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı Uzman Estetisyen Neslim Güngen, “Meyve asitleri ile yapılan peeling yöntemidir. Bitkisel peeling şeker kamışından elde edilen glikolik asitlerle, sütte bulunan laktik asitlerle vs. uygulanabilir. Daha yaygın olarak bilinen isimleri ise alfa hidroksi asitler (AHA) dır. Bunlar oldukça küçük moleküller olduğu için epidermisi (cildin en üst tabakasını) kolayca geçebilmektedir. Ancak daha alt tabaka olan dermise geçemezler. Epidermisteki hücrelerin yenilenmesini tetikleyerek onların dış etkenlere olan toleransını arttırırlar. Hücre yenilenmesi dışında epidermal kökenli olan yüzeysel lekelerin tedavisinde de başarılı olmaktadır.
 
Bir başka yüzeysel peeling ise salisilik asitlerle (BHA) yapılan peelinglerdir. Bu madde daha yüzeysel olarak epidermisi (cildin en üst tabakasını) etkiler. Daha çok akne, siyah ve beyaz nokta tedavisinde ve ikincil olarak lekelerin tedavisinde de tercih edilmektedir. İşlem sonrası hemen günlük hayata dönülebilir” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.