1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜZDE 10 KOMİSYON ALIYORMUŞ!
YÜZDE 10 KOMİSYON ALIYORMUŞ!

YÜZDE 10 KOMİSYON ALIYORMUŞ!

Polis olayı çok yönlü soruşturuyor!

A+A-

İşyerinde bulunan pos cihazı üzerinden, başkalarına ait kredi kartı numaraları ile mail-order sistemi kullanarak, 74 bin TL para çalmakla suçlanan iş insanı Kıvanç Beren ve suç ortağı olduğu ileri sürülen Hasan Ede’nin tutukluluğu uzatıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa'da Bakırköy Börek Evi isimli işyerinde bulunan pos cihazı üzerinden, başkalarına ait kredi kartı numaraları ile mail-order sistemi kullanarak, 74 bin TL para çalmakla suçlanan iş insanı Kıvanç Beren ve suç ortağı oldukları ileri sürülen Hasan Ede’nin tutukluluğu uzatıldı.

Polise iki ayrı gönüllü ifade veren Kıvanç Beren, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini Hasan Ede’nin edindiğini ve işyerindeki pos cihazından paraların transferini yaptığını ve yüzde 10 komisyon aldığını itiraf etti. Beren ve Ede’nin suç ortağı gerekçesiyle daha önce tutuklanan Mehmet Kaya ve İhsan Kaya isimli kişiler ise suçsuz oldukları anlaşılarak, serbest bırakıldı.

Polis, söz konusu olaya karıştığı ileri sürülen Hasan ismindeki bir kişinin de yurtdışına çıkış yaptığını ve aranan şahıs ilan edildiğini yineledi.

“Sahtekarlıkla para temini” suçlamasıyla tutuklanan Kıvanç Beren ve Hasan Ede dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İlhan Damdelen, tanık olarak, Mali Suçlarla Mücadele Birimi’nde görev yapan Polis Çavuşu Ertem Hoca’yı dinletti.

Mahkemede mesele ile ilgili yeminli şahadet veren Hoca, olayla ilgili bulguları detaylı olarak aktardı.

Ertem Hoca, Hasan Ede’nin kanunsuz olarak elde ettiği başkalarına ait kredi kartı numaralarını, Bakırköy Börek Evi’nin işletmecisi olan Kıvanç Beren’in adına kayıtlı pos cihazında kullandıklarını ve zanlıların, kredi kartı sahiplerinin haberi olmadan mart ayı içerisinde yaklaşık 74 bin 100 TL parayı mail-order yöntemiyle kendi hesaplarına transfer ettiklerini anlattı.

Hoca, zanlı Kıvanç Beren’in bir bankaya giderek, çalınan parayı çektiğini ve Beren’in paradan yüzde 10 komisyon alıp, 60 bin TL’yi zanlı Hasan Ede’ye verdiğinin belirlendiğini kaydetti.

Ertem Hoca, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın çok yönlü devam ettiğine ve aranan bir şahıs olduğuna dikkat çekti.

Hoca ayrıca, alınması gereken ifadeler, incelenmesi gereken banka hesapları, temin edilmesi gereken telefon dökümleri olduğunu söyleyerek, zanlıların tahkikat amaçlı dört gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatları tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların soruşturma maksatlı dört gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.