1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. YÜZDE 3,5’LİK DARALMA
YÜZDE 3,5’LİK DARALMA

YÜZDE 3,5’LİK DARALMA

Gelecek yıl için sıfır kalkınma öngörüsü...

A+A-

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD), Rum ekonomisi için 2014 yılı sonunda yüzde 3,5’lik daralma, gelecek yıl için sıfır kalkınma öngörüsünde bulunduğu bildirildi.

Alithia gazetesi, EBRD’nin, Rum ekonomisinin aşamalı olarak iyileşme göstermesine rağmen, ciddi problemlerle karşı karşıya olduğu değerlendirmesini yaptığını yazdı.

Gazete, EBRD’nin, ekonomik krizden büyük yara alan Rum ekonomisinin, 2014 yılının ilk altı ayında daralma göstermeye devam ettiğine vurgu yaparak, yine de iyimserlik ve güvenirlik izlerinin daha görünür hale geldiği değerlendirmesini yaptığını kaydetti.

Gazetenin bir diğer haberinde de, Güney Kıbrıs’taki batık kredi miktarının, 28 milyar Euro’ya ulaştığı bildirildi.

EURO GRUBU KASIM’DA TOPLANACAK

Bu arada, Simerini gazetesi de, Euro Grubu’nun, Rum Yönetimi’ne vereceği bir sonraki kredi dilimini görüşmek üzere, Kasım ayında toplanacağını yazdı.

Haberde, Euro Grubu’nun, Güney Kıbrıs’taki Yüksek Mahkeme’nin, ipotekli mallar yasasıyla ilgili muhalefetin önerdiği 4 maddenin Anayasa’ya uygunluğu konusunda vereceği görüşün ardından toplanacağı; Yüksek Mahkeme’nin bu konudaki görüşünü vermesinin de 2 ayı bulacağı kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.