1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜZDE 400 ZAM!
YÜZDE 400 ZAM!

YÜZDE 400 ZAM!

LTB'yi eleştirdi

A+A-

İşadamı Asım Dedezade, kanalizasyon ücretlerini 250 TL’den bin TL’ye çıkaran LTB’yi eleştirdi, Başkan Harmancı, “Gönyeli 2 bin 700 TL alıyor”dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) sağlık, temizlik ve kanalizasyon bağlatma ücretleri artırılıyor. Belediye Meclisi’ndeki tüm partilerin onayıyla 7 yılın ardından tüzükte değişikliğe gidilmesi bazı tepkileri de beraberinde getirdi.
 
İşadamı Asım Dedezade, kanalizasyon ücretlerini 250 TL’den bin TL’ye çıkaran LTB’yi eleştirdi, Başkan Harmancı, “Gönyeli 2 bin 700 TL alıyor”dedi
 
Diyalog’a konuşan Asım Dedezade, “Yetkililer, 2015 yılında arzu ettikleri gibi kendi kafalarına göre zam yapıp halka hiçbir şey vermeden sadece yaptıkları zammı bir takım insanlara dağıtmaktan vazgeçmeleridir. Örneğin Lefkoşa Türk Belediyesi bir anda yüzde 400 kanalizasyona bağlanmak isteyen vatandaşlara zam yaptı. Bu ülkede zam yapılırken Köşklüçiftlik’te oturup da 7 bin TL maaş alan insanlara göre zam yapılmaktadır. Oysa bu ülkede Surlariçinde oturan insanlar vardır ve bu insanlar ayda 1300 TL maaş alıyor. Peki bu adamlar kanalizasyona bağlanmak için sana Bin TL parayı nasıl ödeyecek? Diyelim ki ödedi nasıl yaşayacak o ay? Ve ne yazık ki bu zamma benim hükümetim sessiz, benim İçişleri Bakanım sessiz, benim Rekabet Kurulum sessiz. Halka hala bilgi veren yok. Bunlara rağmen benim ülkemde insanların yüzde 96’sı bu düzenden memnun. Nasıl memnun olabiliyorlar bu düzenden anlamakta zorlanıyorum” dedi.
 
Harmancı: Kararı tek başıma almadım
Konu hakkında görüşüne başvurulan LTB Başkanı Harmancı ise 2007 yılından bu yana tüzük değişikliğine gidilmemesinden dolayı LTB’de ücretlerin 5 büyük belediyeye göre düşük bir sevide olduğunu savunarak, “Biz bu kararı 15 gün önce aldık ama henüz Bakanlar Kurulundan  onay gelmedi. Bu kararı tek başıma almış değilim. Belediye Meclis üyelerimiz oy birliği ile onayladı ve bizler bu kararı aldık. Tüzük ve Hukuk Komisyonunda yapılan hazırlıklardır. Bu yeni bir olay da değildir. Belediyeler Birliği belirlemişti zaten rakamları, ama Lefkoşa Türk Belediyesinde uygulanmadı bunca zaman. Artık uygulanacak. Bakanlar Kurulundan geçer geçmez. Diğer Belediyelere baktığınız zaman onlarda benzer rakamlar almaktadır. Örneğin Gönyeli Belediyesi 2 bin 700 TL almaktadır. Biz bu kararı aldık ve İçişleri Bakanlığına gönderdik. Bakanlar Kurulu onay verdikten sonra uygulayacağız” şeklinde konuştu.

 

Zam sadece kanalizasyonla sınırlı değil... 
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde sağlık, temizlik ve kanalizasyon bağlatma ücretleri artırılıyor.
Belediye Meclisi’ndeki tüm partilerin onayıyla 7 yılın ardından tüzükte değişikliğe gidildi.
Belediye Meclisi’nin aldığı ortak karara göre, sağlık 48 TL’den 75 TL’ye, temizlik 75 TL’den 120 TL’ye, kanalizasyon bağlatma ücreti 250 TL’den 1,000 TL’ye çıktı.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.