1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜZLERCE DAMACANAYI VADİYE ATTILAR
YÜZLERCE DAMACANAYI VADİYE ATTILAR

YÜZLERCE DAMACANAYI VADİYE ATTILAR

Akıllara durgunluk veren olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen duyarlı vatandaşlar;

A+A-

Doğayı, geriye dönüşü olmayacak şekilde tahribata uğratan çevre felaketleri her geçen gün artarken, bir akıl almaz olay da Girne – Değirmenlik Dağyolu’nda yaşandı.

Arapköy kavşağı yakınlarında geçtiğimiz günlerde yol kenarındaki bir alandan onlarca damacanayı yemyeşil vadiye atan kimliği meçhul kişi veya kişiler, sırra kadem bastı.

Akıllara durgunluk veren olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen duyarlı vatandaşlar, biran önce faillerin ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yol kenarları ile vadilere çöp ve moloz dökülmesinin adet halini aldığını kaydeden vatandaşlar, çimento taşıyan kamyonların da zaman zaman bu bölgelerde araçlarının temizliğini yaparak doğayı betona boğduklarını vurguladı.

Yetkililer, doğayı kirleten kişileri tespit eden vatandaşların zaman geçirmeden Çevre Koruma Dairesi’nin Alo 123 hattını arayarak ihbarda bulunması gerektiğini söyledi.

Çevreye duyarlı vatandaşlar, plastik damacanaların, yüzlerce yıl doğada kirliliğe sebep olup, yok olmadığını aktardı ve polisin devreye girmesini istedi.

 damacana.jpg

Cezası var

Bu arada Çevre Dairesi Müdürü Behram Kamer, konun kendilerine intikal etmediğini belirterek, bu gibi durumlarda, duyarlı vatandaşların, hiç tereddüt etmeden “Alo 123” hattını aramalarını istedi.

Atıkların doğaya bırakılmasının yasak olduğunu ifade eden Kamer, bugüne kadar bu konuda herhangi bir şikayet almadıklarını söyledi. Atık miktarına bağlı olarak cezai yaptırımların olduğunu anlatan Kamer, asgari ücretle orantılı olarak cezaların fiyatlarında farklılık yaşandığını söyledi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum