1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜZLERCE HAYVAN HASTALANIP ÖLDÜ
YÜZLERCE HAYVAN HASTALANIP ÖLDÜ

YÜZLERCE HAYVAN HASTALANIP ÖLDÜ

Serdarlı’da Latif Kanarya isimli vatandaşın hayvanları, ‘Yalancı Veba’ olarak bilinen Newcastle hastalığına yakalanıp telef oldu

A+A-

Serdarlı’da Latif Kanarya isimli vatandaşa ait yüzlerce kanatlı hayvan, henüz kesin teşhis konmamasına rağmen ilk belirlemelere göre Yalancı Veba olarak bilinen Newcastle hastalığına yakalanarak öldü.

Latif Kanarya’nın Veteriner Dairesi’ne haber vermesi üzerine dün olay yerine giden uzmanlar, ölü hayvanları toplayıp dezenfekte işlemi yaparak hasta olduğundan şüphelenilen bazı kuşları da itlaf etti.

Serdarlı Belediyesi’ne bağlı ekipler, ölen kuşları yerleşim yerlerinin dışındaki bir alanda yakıp gömdüğünü belirten yetkililer, Veteriner Dairesi görevlilerinin kesin ölüm sebebinin ortaya çıkarılması için hasta hayvanlardan örnek de aldığını kaydetti.

Kanarya: İki yıllık emeğim gitti
İki yıldan beri hem hobi hem de ek gelir elde etmek için kanatlı hayvan beslediğini söyleyen Serdarlı sakini Latif Kanarya, “iki yıllık emeğim gitti. 10 hindi, 200 tavuk ve 1 sülünüm öldü” dedi.

Yaklaşık bir hafta önce hayvanlarının ölmeye başladığını belirten Kanarya, yeni satın aldığı bir tavuk vasıtasıyla hastalığın geldiğini düşündüğünü vurguladı.

Kanarya, “bir sabah uyandım ve hayvanlarımın öldüğünü gördüm. Bir haftada 50 tavuğumu kaybettim. Ölümler devam edince Veteriner Dairesi’ni ben aradım. Ölen hayvanlarım için tazminat alamayacağımı söylediler” dedi.

Hasta olduğundan şüphelenilen çok sayıda hayvanının itlaf edildiğini ifade eden Kanarya, kesin teşhis için örnek de alındığını belirtti.

Hayatta kalan 200 güvercin, 50 toprak tavuğu, 50 bıldırcın ve 10 adet sülününü de kaybetmekten korktuğunu vurgulayan Kanarya, yaşadığı büyük darbe nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Efeoğlu: Hayvanlar yakılıp gömüldü
Serdarlı Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Efe Efeoğlu, Veteriner Dairesi’nin olay yerini ilaçlayarak dezenfekte ettiğini, ölü kuşların ise belediye ekipleri tarafından yerleşim yerlerinin dışındaki bir alanda önce yakılıp, ardından kireçlenerek gömüldüğünü söyledi.

Efeoğlu, kuşların kesin ölüm sebebinin yapılacak tahlillerin ardından ortaya çıkacağını kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.