1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YÜZÜNÜ GİZLEMEK YERİNE GÜLDÜ
YÜZÜNÜ GİZLEMEK YERİNE GÜLDÜ

YÜZÜNÜ GİZLEMEK YERİNE GÜLDÜ

Tutuklama olaylarında alışılmışın dışında yüzünü saklamak yerine sakin duruşuyla şaşırttı;

A+A-

Akdoğan’da Ağıllar bölgesinde eski eser aramakta kullanılan detektör cihazı ile tespit edildikleri öne sürülen 4 kişi tutuklandı

Gazimağusa’ya bağlı Akdoğan köyünde eski eser aramakta kullanılan detektör cihazı ile tespit edildikleri iddia edilen Abdullah Tuncelli, Mustafa Duran, Kadir Kıcık ve Savaş Kadı mahkemelik oldu. Yargıç huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine üçer günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hasan Dağlı huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Ramadan Deniz’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis 17 Nisan 2014 tarihinde Akdoğan köyünde Ağıllar olarak bilinen bölgede detektör ile arama yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Olay yerine gittiklerinde Mersedes Vito marka araç içerisinde zanlıları tespit ettiklerini ifade eden polis memuru, araç içerisinde de eski eser bulmaya yarayan detektör tespit ettiklerini açıkladı.

Zanlıları suçüstü yakaladıklarını iddia eden tanık polis Ramadan Deniz, zanlıları Dörtyol Polis Karakolu’na götürdüklerini bildirdi.

Ramadan Deniz zanlı 1 Abdullah Tuncelli’nin gönüllü ifade vererek suçlamayı kabul ettiğini belirtirken, Tuncelli’nin detektör ile eski eser aradıklarını itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlıların evlerinde arama yapmaları ve Akdoğan’da Ağıllar Bölgesi’nde kazı yapılıp yapılmadığını araştırmaları gerektiğinin altını çizen Deniz, zanlıların bulunduğu araçta çapa ve kürek gibi aletler de bulduklarını söyledi.

Tanık polis mahkemeden soruşturmanın selameti açısından zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı 2 Mustafa Duran’ın avukatlığını üstlenen Fehmi Altunç tutukluluk talebine itirazda bulunmazken, zanlı 3 Kadir Kıcık ve zanlı 4 Savaş Kadı’nın avukatı İsmail Sağlamer müvekkillerinin suçla bağlantıları olmadığını iddia etti ve müvekkillerinin serbest bırakılmalarını talep etti. Yargıç Hasan Dağlı zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.