1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YYK BAŞKANI DİREN, RTÜK BAŞKANI DURSUN’LA GÖRÜŞTÜ
YYK BAŞKANI DİREN, RTÜK BAŞKANI DURSUN’LA GÖRÜŞTÜ

YYK BAŞKANI DİREN, RTÜK BAŞKANI DURSUN’LA GÖRÜŞTÜ

YYK Başkanı Diren, RTÜK Başkanı Dursun’la görüştü.

A+A-

YYK HEYETİ İSTANBUL’DA RATEM’İN DÜZENLEDİĞİ “İSTANBUL TV FORUM VE FUARI”NA KATILDI

FUARDA, TV ENDÜSTRİSİNİN PAYDAŞLARI BİRARAYA GELDİ; YAYINCILIKTAKİ SON TEKNOLOJİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Yayın Yüksek Kurulu (YYK) Başkanı İlkay Diren, Türkiye Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen İstanbul TV Forum ve Fuarı’nda (İTVF), Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’la bir araya geldi.

İki düzenleyici kurul başkanının görüşmesinde, kurulları ilgilendiren konular ele alındı.

Görüşmede, KKTC’de tüketime giren Türkiye’de üretilen ürünlerin reklamlarının yine Türkiye kanalları aracılığıyla paylaşılması karşısında Kıbrıs Türk medyasının maruz kaldığı haksız rekabet koşullarının ve tematik yayın lisanslarını YYK’nın verdiği bazı televizyon kanallarının karşılaştığı sorunlar konuşuldu. Görüşmede ayrıca, sorunlar yanında işbirliği konularının ele alınması için önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir toplantıda bir araya gelme ilke kararı alındı.

Görüşmeye YYK üyeleri Türkay Saadetoğlu ile Özgül Gürkut Mutluyakalı da katıldı.

YYK heyeti, aynı zamanda eski RTÜK Başkanı olan Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Zahid Akman’la da fuarda karşılaşarak, sohbet etti.

YAYINCILIKTA SON TEKNOLOJİ İTVF’DEYDİ

YYK heyeti, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde 12-14 Haziran tarihlerinde 70 ülkeden 4 bini aşkın yayıncılık endüstrisiyle ilgili kişi, kurum ve kuruluşun katılımıyla düzenlenen ve yayıncılıktaki yeni teknolojilerin sergilendiği İTVF’nin açılışına katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın açılışında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Dr. Zahid Akman VE RATEM Başkanı Dursun Güleryüz açılış konuşmalarını yaptı.

Üç günlük fuarda Türkiye’de üretilen popüler dizi Muhteşem Yüzyıl’ın yaratıcılarının katıldığı “Muhteşem Yüzyıl’ın muhteşem başarısı” konulu oturumun ardından “kültür endüstrisi”, “kültür endüstrisi ve yayıncılar arasındaki stratejik ve yaratıcı ortaklıklar”, “TV yapımlarında komedinin yükselişi-Kardeş Payı”, “Markalar, gizli reklam ve ürün yerleştirme uygulamaları”, “Evrensel içeriklerle kültürel sınırları aşmak” konulu oturumlar yapıldı.

Türk Sineması’nın 100. Yılı nedeniyle sanatçıların fotoğraflarından oluşan bir de sergi açılan fuar, belgesel, animasyon, kısa film ödül töreniyle tamamlandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.