1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YYK VE TAK BÜTÇELERİ ONAYLANDI
YYK VE TAK BÜTÇELERİ ONAYLANDI

YYK VE TAK BÜTÇELERİ ONAYLANDI

Meclis toplandı...

A+A-

YYK VE TAK BÜTÇELERİ ONAYLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu,  tam gün süren bugünkü birleşiminde Yayın Yüksek Kurulu (YYK) ve Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) bütçelerini de oyçokluğuyla onayladı.

TAK 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşülürken söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ajansın kendi hükümetleri döneminde önemli bir yasaya kavuştuğunu, ancak fiziki çalışma şartları konusunda sıkıntılar yaşandığını anlattı.

Önemli bir görev üstlenen, özveriyle çalışan ajansın fiziki çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çalışma yürütülmediğini ifade eden Özgürgün, TAK binasının ve diğer teknik imkanların ajansa yakışır bir noktaya getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Umarım bizim duyduğumuz gibi TAK’a müdahaleler yapılmıyordur” şeklinde konuşan Özgürgün, duyumlarla hareket etmek istemediğini belirtti.

Özgürgün, kendi dönemlerinde TAK’ta ana muhalefetin temsil edilmesini sağladıklarını kaydederek, her kesime sağlıklı hizmet verebilecek koşulların sağlanmasını talep etti.

Yapımına başlanan yeni TAK binasının ele alınıp bina sorununun çözülmesi için adım atılması gerektiğini belirten Özgürgün, TAK’ın ciddiyetle ele alınması gerektiğini kaydetti.

Bütçeye ret oyu vereceklerini söyleyen Özgürgün, bunun TAK’a değil, hükümet bütçesine verilen bir ret oyu olduğunu söyledi.

TATAR

TAK’ın önemli bir görevi yerine getirdiğini anlatan UBP Milletvekili Ersin Tatar da, TAK’ın sadece iktidarın değil muhalefetin de sesini duyurması gerektiğini dile getirdi.

TAK’ın devletin kurumu olduğunu belirten Tatar, kurumda yeterli kadro bulunmadığını söyledi.

Bazı haberlerin gece ve hafta sonları yapılmak durumunda olduğuna işaret eden Tatar, ek mesainin mutlak surette gündeme geldiğini, bütçede ek mesaiye ayrılan payın yetersiz olduğunu kaydetti.

Yeni TAK binasının bitirilmesinin önemli olduğunu da kaydeden Tatar, ret oyu vermelerinin nedeninin bütçenin yetersiz oluşu ve çok geç Meclis’e getirilmesi olduğunu anlattı.

Tatar, sözlerini TAK çalışanlarına hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek bitirdi.

Konuşmaların ardından TAK 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı oyçokluğuyla kabul edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.