1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZABİT AİLESİNE KOMPLO OLAYINDA KARAR VERİLDİ!
ZABİT AİLESİNE KOMPLO OLAYINDA KARAR VERİLDİ!

ZABİT AİLESİNE KOMPLO OLAYINDA KARAR VERİLDİ!

Zabit ailesine yönelik kundaklama ve kurşunlama olaylarıyla ilgili olarak ‘azmettiren’ Emin Özbeyit ve tetikçi Stocia!

A+A-

 

Zabit ailesine karşı, 2014 yılı Ocak-Mart ayları arasında düzenlenen üç kundaklama ve kurşunlanma olayları ile ilgili yargılanan Emin Özbeyit ile Virellonut Stocia hakkındaki dava karara bağlandı. Cinayet suçundan hükümlü tutuklu olarak bulunduğu Merkezi Cezaevi’nden suçları organize eden sanık Özbeyit 3 yıl, aldığı para ve emirler doğrultusunda saldırıları düzenleyen Virellonut Stocia ise 2 yıl hapse mahkûm edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet, sanıklar hakkındaki kararını açıkladı.

İçeriden dışarıyı idare ediyor…

Kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, işlenen suçların ciddi ve toplumda endişe ve korku yaratan suçlar olduğunu ifade etti. Sanıklar lehine ve aleyhine olan hususları değerlendirdiklerini söyleyen Esendağlı, sanık Emin Özbeyit’in cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunduğu esnadan dışarıda meydana gelen bir suçun işlenmesini sağladığını belirtti. Yargıç, bu hususun sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Kıdemli yargıç sanıkları aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini sanık Emin Özbeyit’i 3 yıl, sanık Virellonut Stocia’yı ise 2 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. Yargıç sanık Özbeyit hakkında verilen kararın bugün (dün) itibari ile başladığını ifade etti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.