1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZABITALAR İŞ BAŞINDA
ZABITALAR İŞ BAŞINDA

ZABITALAR İŞ BAŞINDA

Zabıtalar iş başında

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Zabıta Şubesi’ne bağlı Genel Zabıta, Kent Güvenlik ve Trafik Birimi ekiplerinin çalışmalarının Lefkoşalıların huzuru için sürdüğü belirtildi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Zabıta Şubesi birimlerinin Lefkoşa’nın düzeni yanında Lefkoşalıların sağlık, güvenlik ve huzurunu sağlama yönündeki çalışmaları devam ediyor.

LTB Genel Zabıta Birimi ekipleri, bir yılda 3 bin 63 şikayeti değerlendirerek sonuçlandırdı.

Halk Sağlığı Şubesi ile birlikte denetimlere katılan ekipler; işyeri izni ve sağlık karnesi olmayan işyerlerinin kapatılmasına aracı oldu. Bu süreçte izinsiz seyyar satış yapan kişilere yönelik de denetimler yapıldı.

Ekipler, 35 kişinin mallarını müsadere etti; İmar Şubesi ile birlikte kaçak inşaatların tespit ve mühürleme işlemlerini gerçekleştirdi; Su İşleri Şubesi tarafından tespit edilen kaçak su alımı yapan ikametgâh ve/veya işyerlerine müdahale etti.

Genel Zabıta Birimi ekipleri ayrıca izinsiz olduğu belirlenen büfelerin yıkılması ve kaldırılmasının yanı sıra, belediye sınırları içerisinde uzun süre atıl halde bırakılan araçların da taşınmasını sağladı.


Güvenlik ekipleri 24 saat görevde

23 zabıta memuru ile 24 saat kesintisiz olarak hizmet veren Kent Güvenlik Birimi ekipleri, başkentin tüm bölgelerinde halkın huzurunu sağlamak amacı ile rutin olarak kontrollerini sürdürüyor.

Bunlar yanında belediye ile ilgili aksaklıkları ilgili birimlere iletme görevini de yürüten Kent Güvenlik Birimi, bu sayede aksaklıklara erken müdahale edilmesini sağlıyor.

Ekiplere özel hizmet içi eğitim

Caddelerdeki durağan trafiği düzenleme başta olmak üzere trafiğin rahat şekilde akışını sağlamakla yükümlü Trafik Birimi ise çalışmalarını belli bir disiplin çerçevesinde yürütüyor.

Belediye yetkililerince belirlenen kritik noktalardaki park yasağını denetleme ve yasaları uygulamakla görevli Trafik Birimi ayrıca 3 otoparkta da Lefkoşalılara hizmet veriyor.

Ekipler, gerek halkla iletişim, gerekse teknik konularda bilgilendirilme adına çeşitli hizmet içi eğitimlerden de geçiyor.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.