1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ZAFER SONRASI KÖTÜ HABER!
ZAFER SONRASI KÖTÜ HABER!

ZAFER SONRASI KÖTÜ HABER!

Galatasaray’a çifte darbe!

A+A-

Galatasaray dün Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken, borsada çöktü. Galatasaray hisseleri hem brüt takasa alınması hem de şampiyonluk beklentilerinin gerçekleşmesiyle gelen satışla yüzde 8.36 ekside.

Galatasaray ile Beşiktaş derbisinde dün Sarı Kırmızılı takım sahadan gülerek ayrılırken, şampiyonluğa da bir adım daha yaklaştı. Ancak geçen hafta borsada adeta şov yapan takım hisseleri haftanın ilk gününde çakıldı. Hisseleri yüzde 8’in üzerinde eriyen Galatasaray Sportif şu saatlerde 30.70 liradan işlem görüyor.


DÜŞÜŞTE 2 ETKEN VAR

Şampiyonluk coşkusuna rağmen gerçekleşen düşüşün ardında ise iki etken bulunuyor. Birincisi takım zaten şampiyonluğa çok yaklaştığından alım için doğru zaman olmaması, ikincisi ise hisselerin hızlı yükseliş nedeniyle brüt takasa alınması.

235 MİLYON LİRA BUHAR OLDU

Brüt takasa alınmadan önce 21 Mayıs'ta 899.3 milyon lira olan Galatasaray Sportif'in piyasa değeri bugün 664.5 milyon liraya geriledi.  

Öte yandan Fenerbahçe hisseleri yüzde 8,15 oranında düşüşle 36,65 TL'de seyrederken, Beşiktaş hisselerinde kayıplar yüzde 7’yi, Trabzonspor  hisselerinde ise yüzde 1.4’ü aştı.

BRÜT TAKAS SONRASI YÜZDE 26 ERİDİ

ALB Forex analisti ve UZMANPARA yazarı Enver Erkan, Galatasaray Sportif hisselerinin geçtiğimiz hafta 15 günlük brüt takasa alınması sonucunda taban yaptığını hatırlatarak “13 Mayıs’ta 20,50 TL seviyesinde bulunan hisseler, ligde şampiyonluk iddiasının güçlenmesiyle birlikte 5 günde 41,55 TL’ye kadar yükselmişti. Ancak bu yükselişin beraberinde olağandışı fiyat hareketleri getirmesi nedeniyle Borsa İstanbul hisselerin brüt takasa alınmasına karar vermiş ve sonrasında bugünkü hareketi de katarsak hisseler yüzde 26 değer kaybetmiştir” dedi.

SPOR ENDEKSİNİN TAMAMI EKSİDE

Burada atlanmaması gereken bir unsurun da spor endeksinin tamamına satış gelmesi olduğuna dikkati çeken Erkan “Genelde şampiyonluk yarışının sonuçlanması bütün hisselere satış getirir. Şampiyonluk iddiasını kaybeden takımların hisselerinde daha önce satış söz konusu olurken, şampiyonluğu garantileyen takımın hisseleri de beklentilerin gerçekleşmesi nedeniyle satılır” diye konuştu.

Fenerbahçe Futbol takımın şampiyonluk ihtimalinin çok azalmış olması ve takımın bugün İstanbul Başakşehir karşısındaki muhtemel bir puan kaybının Galatasaray’ı şampiyon yapacak olması nedeniyle satışlarla karşılaşıldığını belirten Erkan, Beşiktaş Sportif’te ise şampiyonluk iddiasının daha önce kaybedilmiş olması nedeniyle satışların sürdüğünü söyledi.

 
 
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.