1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ZAMAN GAZETESİ VE SAMANYOLU TV’YE BASKIN
ZAMAN GAZETESİ VE SAMANYOLU TV’YE BASKIN

ZAMAN GAZETESİ VE SAMANYOLU TV’YE BASKIN

''Herkes hakkını helal etsin' 'diye konuştu;

A+A-

 

Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV’ye baskın

“Paralel yapı” iddiasıyla İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 13 ilde operasyon düzenlendi, 32 kişi hakkında göz altı kararı alındı

“Paralel yapı” iddialarıyla ilgili olarak aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 13 ilde operasyon yapıldı. 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Sosyal medyadaki gazetecilerin de aralarında olduğu bazı kişilere operasyon yapılacağı iddiası dün sabah gerçekleşti.

Operasyon kapsamında polis ekipleri, sabah saatlerinde Zaman Gazetesi’ne gitti. Ancak polisler, bir süre sonra binadan ayrıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder ve eski İstanbul Organize Şube Müdürü Mutlu İkizoğlu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.

Dumanlı: gelin emanetinizi alın

Zaman Gazetesi önünde açıklama yapan Ekrem Dumanlı, cuma günü Başsavcı'ya haklarında soruşturma olup olmadığını sorduklarını ancak "böyle bir şey yok" yanıtı aldıklarını söyledi.
Dumanlı, kendisinin ifade için emniyete çağrıldığını belirterek, “Adaletten kaçan bir insan olsaydım burada olmazdım. ‘Kendisi gelsin’ demiş. Gözaltı ve arama kararı varsa ben niye geleyim? Sayın müdürüm! Lütfen gelin ve emanetinizi alın” dedi.

Karaca: Bedel feda olsun

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyete giderken yaptığı açıklamada, “Herkes hakkını helal etsin" diye konuştu.

Karaca şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz demokrasilerde bazen bedel ödenir. Bu bedelse milletimize feda olsun ne olacak. STV yayın grubu yayını ve yaptığı projelerle her zaman milletin takdirini kazanmış bir yayın kuruluşudur. Bu kuruluşta bulunmaktan her zaman gurur duydum. 15 yılı aşkın bir zamandır kardeşçe gönül gönüle vererek buradayız. Bundan böyle de çalışmalarımızı devam ettireceğiz”.

Dizi yapımcısına gözaltı

Samanyolu TV'de yayınlanan "Sungurlar" dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, Eskişehir'de gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Asan ve Koç, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

Operasyona protesto
Öte yandan, Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV önünde toplanan bir grup, operasyona tepki gösterdi. Gruptakiler "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı.

'Tahşiyeciler'den gözaltı

Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı bulunan kişilerin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.