1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZAMLARA TEPKİLER SÜRÜYOR
ZAMLARA TEPKİLER SÜRÜYOR

ZAMLARA TEPKİLER SÜRÜYOR

Ülkede mazota, benzine, elektriğe ve temel gıda maddelerine zam yapılırken, maaşlar ve hakların geriletildiğini savunarak, benzine, mazota ve ekmeğe yapılan son zamlarla, çaresiz olan ve geçinemeyen halkın “nefes borusuna taş konulduğunu” öne sürdü.

A+A-

KTOEÖS: “MAZOT, BENZİN VE EKMEĞE YAPILAN ZAMLARLA HALKIN NEFES BORUSUNA TAŞ KONULMAKTADIR”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), ülkede mazota, benzine, elektriğe ve temel gıda maddelerine zam yapılırken, maaşlar ve hakların geriletildiğini savunarak, benzine, mazota ve ekmeğe yapılan son zamlarla, çaresiz olan ve geçinemeyen halkın “nefes borusuna taş konulduğunu” öne sürdü. 

KTOEÖS, bin 700 TL’ye Karpaz ve Lefke’ye çift kadro istihdam edilen bir öğretmenin ayda üç bin 850 km yol giderken, yaklaşık 600 trafik kamerası geçtiğin ve öğretmenlik yapmaya çalıştığını ifade ederek, bir ayın 22 iş günü olması üzerinden hesaplanan bu rakamlarla artık “öğretmenin açlık sınırının altına itildiğini” ifade edildi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yazılı açıklamasında, “KKTC’nin AKP’nin “kuklası” durumuna geldiğini, UBP’nin de halkından aldığı desteği kaybetmesine rağmen halkına zulüm yapmaya devam ettiğini” iddia etti. 

Bu davranışıyla UBP hükümetinin halkına ihanet ettiğini öne süren Gökçebel, halkın tüm kazanımlarının ve haklarının alındığını, öz varlıklarının “peşkeş” çekildiğini ve fakirliğe, işsizliğe itildiğini ileri sürdü.

Hükümete, zamlar, istihdamlar ve çalışanların sosyal güvenceleri konusunda suçlamalar ve eleştirilerde bulunan Gökçebel, hükümetin “Lale devrini aratmayacak şekilde zevki-sefa sürdüğünü, ABD’ye ziyaretler yaptığını, devlet kasasından Mercedes’le BMW’ler alındığını, bankalarda hesapları ile çağ atlayan oligarşik takımın ise ‘ekonomi uçuyor, güzel günler yakında’ diyerek halkına zam üstüne zam yaptığını” iddia etti.

Gökçebel, Kıbrıs Türk toplumunun onursuz olmadığını vurgulayarak, tüm bunların hesabını soracağını kaydetti.

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.