1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZAMLARIN YENİ ADI!
ZAMLARIN YENİ ADI!

ZAMLARIN YENİ ADI!

Bir faturayı ikiye bölüp, indirimli fiyat adı dediler

A+A-

Yeni Bakış'tan Mert Ürkmez'in haberine göre; Vatandaş,1 Nisan 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya giren 3’lü elektrik tarifesinin, elektrik faturalarına etkisinin artış olarak yansıdığını savundu.

Vatandaş, 3’lü elektrik tarifesinin bir türlü istenilen sonucu vermediğini ve faturalara hiçbir olumlu etkisinin olmadığnı belirtti.

-Vatandaş, elektrik tarifesi ile yapılacak işlerin sırasının karıştığını, faturaların zaman zaman daha fazla fiyatlandırıldığına dikkat çekti.

Vatandaş, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren uygulanmaya giren 3’lü elektrik tarifesinin, elektrik faturalarına etkisinin artış olarak yansıdığını savundu. 

Faik Coşkun: Çamaşırı, bulaşığı gece yıkayarak tasarruf yapacak zihniyete anlam veremiyorum

“3’lü elektrik tarifesi ilk olarak sokaklardaki bilbordlarda yer aldı. Farklı renklerle açıklanan ve ücretlendirilen faturalar beni oldukça şaşırttı. Yıllardır biliyorumki dünyanın en pahalı elektiriğini kullanıyoruz. Bence elektiriği tarifelere ayırmaktansa, kendi elektriğimizi nasıl üretiriz arayışının içine girmemiz faydalı olacaktır. Yeni tarifenin ardından yeni zamların gelmesi oldukça manidar oldu. Gece tarifesi, listeye bakıldığında en ucuz tarife fakat gece ne iş yapılabilir? Evlerde elektronik aletler insanların uyumadığı zaman diliminde kullanılıyor. Çamaşırı, bulaşığı gece yıkayarak tasarruf yapacak zihniyete anlam veremiyorum. Yılın büyük bir kısmını güneşli geçiren ülkemizin, güneş enerjisinden elektrik üretmeye oldukça müsait bir yapısı var, fakat bunun gibi girişimler yerine daha sığ ve geleneksel yöntemler kullanılması beni oldukça üzüyor.”

Recep Haliloğlu: Bir faturayı ikiye bölüp, indirimli fiyat adı dediler

“Yeni elektrik tarifesinin faturalarımızda olan fiyat farkının gözle göründüğünü inkar edemem ama bu ay öyle bir uygulama getirdiler ki sormayın gitsin. Bir aylık faturayı ikiye bölerek farklı bir ödeme uygulaması getirdiler, bu ödeme yöntemi ile 3’lü elektirik tarifesini bana sorgulatır oldular. Ben tek fatura ödeyim derken iki fatura ödemiş oldum, tam yeni elektirik tarifesinin biraz cebime katkı sağlayacağını düşünürken bu hayalim suya düşmüş oldu. Bu sistemin oluşturulması güzel fakat oluşturulan sistemin doğru işlenmesi, doğru işlendiğinde ve tarifelerin ardından zam getirilmemesi biz halkı oldukça rahatlatacaktır.”

Nuri Yıldırım: Çalışma saatlerimden dolayı, indirimden faydalanamıyorum

“Bu yeni 3’lü elektirik tarifesinin bir esnaf olarak bana hiçbir şekilde olumlu etkisi olmamıştır. Tarifeye baktığımızda en ucuz fiyat uygulamasının gece olduğunu görüyorum ama benim çalışma saatlerim geceyi kapsamıyor, bu yüzden de bu tarifeden hiçbir şekilde yararlanamıyorum. Fatura ay sonunda geldiğinde eskiye nazaran çok daha fazla ödeme yaptığımı fark ediyorum. Gelen fatura bir önceki ayın faturasını aratır duruma getiriyor.”

Mehmet Akgör: Fatura rakamlarında hiçbir değişiklik yok!

“Elektirik faturalarının fahiş fiyatı beni oldukça olumsuz etkiliyor. Yeni oluşturulan fatura tarifelerinin hiçbir etkisini görmüyorum. Ay sonunda fatura ödeme noktasına gittiğimde hiçbir eksilme olmadığını aksine üzerine koyarak daha da fazla ücretlendirmelerin olduğunu görüyorum. Bu tarifenin sadece sözde olduğunu düşünüyorum, farklı farklı isimlendirilerek, vatandaşın cebinden alınan parayı yasallaştırıyorlar. Gece tarifesi en uygun tarife fakat gece kim ne yapıyor? 3’lü tarifenin ardından defalarca elektiriğe zam geldi, bu yüzden de 3’lü tarife hiçbir işe yaramaz bir hale geldi.”

Ahmet Yıldırım: Tasarruf diyerek, vatandaşın cebi boşaltılıyor

“Elektirik tarifesinin hiçbir şekilde doğru işlemediğini düşünüyorum. 3’lü olarak ayrılan ve bu isim altında yapılanın büyük bir soygun olduğunu söyleyebilirim. Yıllardan beri dünyanın en pahalı elektiriğini kullanıyoruz, bu tarifenin faturalarımıza olan etkisi sadece eski elektirik faturalamızın önceki aylarla aynı olmasından öteye gidemiyor. Yapılan zamlar ile uygulanan tarife birbirini nötrlüyor, kısacası bu uygulamalar bir şeye yaramıyor. Umarım gerçekten uygulanır ve bizler de halk olarak en büyük faydasını görürüz.”

Ersu Estuğ: Yeni tarife ile kendimi gece çalışanı gibi hissediyorum

“Yeni elektirik tarifesi ile yapacağım işlerin sırasını şaşırdım. 3’lü tarife ile bütün işlerimi gece yapar oldum, bu durum ise beni oldukça yıprattı. ilk olarak bu tarife açıklandığında bize faydasının olacağını düşündüm ama ay sonunda faturayı ödemeye gittiğimde eskisinden pek de farklı bir miktarla karşılaşmadım. Bu uygulamanın daha ne kadar böyle etkisiz bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum, ya gerçekten amacından şaşmadan uygulansın ya da kaldırılsın, çünkü böyle devam ettikçe kendimizi ahmak gibi hissediyoruz.”

Ahmet Alkış: Halkı düşünüyoruz derken, kendilerini düşünüyorlar

“Bu yeni tarifenin bir türlü uygulanmadığını düşünüyorum, bu düşüncemin nedeni ise faturalarımıza hiçbir etksinin olmamasıdır, faturayı ödemeye gittiğimde kullanım ücretindeki rakamların hiçbir şekilde eksildiğini görmüyorum. 3’lü tarifenin oluşturulması halkın cebi olarak yansıtılırken, bu göz boyamalarla halkın cebinden soygun yapmak olduğunu düşünüyorum. Tarifelerin ardından üst üste gelen zamlar ile eski faturalarla arasında hiçbir farkın olmadığı aksine elektiriğe eskisinden daha fazla para ödediğimizi söyleyebilrim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.