1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZAMLI TARİFE
ZAMLI TARİFE

ZAMLI TARİFE

250 TL olan kanalizasyon bağlama ücretini de 1.000 TL oluyor...

A+A-

 

LEFKOŞA BELEDİYESİ’NDEN ZAMLI TARİFE

 

Lefkoşa Belediyesi temizlik ve sağlık ücretlerine % 62 zam yapma kararı aldı. Belediye ayrıca 250 TL olan kanalizasyon bağlama ücretini de 1.000 TL’ye çıkarmak için karar üretti.

 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden temizlik ve sağlık ücretlerine zam geliyor. Belediye, uzun zamandır ‘zam’ yapılmadığı gerekçesiyle ‘temizlik ve sağlık’ hizmetlerine % 62 oranında artış yapmaya hazırlanıyor. Kanalizasyon bağlama ücretinin de artırılmasına karar verilirken, Bakanlar Kurulu’nun alacağı onayı ile zamların yürürlüğe gireceği belirtildi. Yıllık 75 TL olan temizlik ücreti 120 TL’ye çıkartılırken, sağlık ücreti de yıllık 48 TL’den 75 TL’ye yükseltilecek. Kanalizasyon bağlama ücreti ise 250 TL’den 1000 TL’ye çıkarılacak.

Harmancı: “Zamlar uygulanacak”

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı alınan kararı Bakanlar Kurulu’na iletildiğini belirterek, Bakanlar Kurulu’ndan alınacak karar sonrası ‘temizlik ve sağlık’ vergilerine zam yapılacağını açıkladı. Harmancı, kanalizasyon bağlama ücretine de zam yapılacağını belirterek, yalnızca ‘su’ ücretlerine zam yapılmayacağını dile getirdi. Kanalizasyon bağlama ücretinin 250 TL’den 1000 TL’ye çıkacağını söyleyen Harmancı, Bakanlar Kurulu kararından sonra uygulamaya geçileceğini belirtti.

% 62’lik artış

Bilgi veren LTB Maliye Şube Amiri Erol Beyit, yıllık 75 TL olan temizlik ücretinin 120 TL’ye çıkacağını belirterek, % 61-62 oranında bir zam yapılacağını aktardı. Sağlık ücretinin ise yıllık 48 TL’den 75 TL’ye yükseltildiğini aktaran Beyit, yüzde 62’lik bir artış yaşanacağını ifade etti.

YD

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.