1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZANLILAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI
ZANLILAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI

ZANLILAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Zanlılara 7 gün ek tutukluluk

A+A-

Yeni Bakış'tan Gamze Pir Baykur'un haberine göre; PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü İskele Şubesi ekipleri tarafından Dipkarpaz’da düzenlenen operasyon sonucunda tutuklanan zanlı Orhan Cökü, Osman Temiz ve Bayram Doğan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü İskele Şubesi ekipleri tarafından Dipkarpaz’da düzenlenen “Yarasa Operasyonu” kapsamında tutuklanan zanlı Orhan Cökü, Osman Temiz ve Bayram Doğan hakkındaki soruşturma devam ediyor. 

Düzenlenen operasyonda 2 adet tabanca, 12 adet fişek, 20 adet canlı mermi ve tahrip gücü yüksek olan barut ile yakalanan zanlı Orhan Cökü ile konu tabancaları zanlı Cökü’ye veren zanlı Osman Temiz ve bayram Doğan almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. 

“Adam öldürmeye teşebbüs”, “Patlayıcı madde ile yaralamaya teşebbüs”, “Kanunsuz patlayıcı madde ithali”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma” ve “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkeme huzuruna çıkarılan zanlıların tutukluluk süreleri 7’şer gün daha uzatıldı.

Tabancalar ve patlayıcı maddeler bulundu

Meselenin tahkikat memuru Hasan Selvili, 8 Mayıs 2019 tarihinde alınan bir bilgide zanlı Orhan Cökü’nün tasarrufunda kanunsuz ateşli silah ve kanunsuz patlayıcı madde olduğunun öğrenildiğini belirtti.

 Aynı gün alınan bilgi üzerine zanlı Cökü’nün, kullanımındaki GS 120 plakalı araç ile Dipkarpaz köyü girişinde tespit edilerek durdurulduğunu belirten Selvili, zanlı Cökü’nün aracında arama yapıldığını söyledi. 

Selvili, konu araçta yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında tabanca ve şarjörü, havai fişek atan ancak namlusuna 30’luk fişek atabilme aparatı takılan 1 adet tabanca ve 12 adet canlı fişek ve 20 adet 9 mm çapında canlı kurusıkı mermisi bulunarak zanlı Cökü’nün suçüstü hali gereği tutuklandığını açıkladı. 

Aynı gün zanlı Cökü’den yapılan soruşturmada tasarrufunda bulunan kurusıkı tabancayı 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde zanlı Osman Temiz’den aldığını beyan ettiğini söyleyen Selvili, zanlı Cökü’nün yine diğer tabancayı ise 2018 yılı Nisan ayı içerisinde zanlı Bayram Doğan’dan aldığını itiraf ettiğini belirtti. Akabinde zanlı Cökü’nün evinde arama yapıldığını söyleyen Selvili, yapılan aramada, evin önünde bulunan plakası meçhul araç içerisinde 75 gr ağırlığında yüksek tahrip gücü olan ve patlayıcı madde olduğuna inanılan barut bulunduğunu açıkladı. 

Mesele ile ilgili olarak zanlı Osman Temiz ve Bayram Doğan’ın da tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Selvili, zanlı Temiz ile Doğan’ın itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiklerini belirtti. 

Balistik rapora göre el bombası faal

Polis Memuru Hasan Selvili, yine zanlı Orhan Cökü’den yapılan soruşturmada 4 Mayıs 2019 tarihinde Dipkarpaz’da, Ercan Zengin’e ait içerisinde bala bulunan ambara tasarrufunda bulundurduğu üzerinde fünyesi bulunan 1 adet el bombasını tellerle balalara bağlayıp konu şahsı öldürmeye teşebbüs ettiğinin ortaya çıktığını açıkladı. 

Zanlı Cökü’nün, Ercan Zengin’i öldürmeye teşebbüs ettiği el bombasının balistik incelemeye gönderildiğini belirten Selvili, Balistik Şube’den alınan bilgide konu el bombasının faal olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 

Selvili, yine zanlı Cökü’nün evi önündeki araç içerisinde bulunan 75 gr ağırlığındaki barutun yapılan balistik incelemesinde, patlayıcı madde olma olasılığının yüksek olduğunun ancak kesin sonuç için konu barutun incelenmek üzere Türkiye’ye gönderilmesi gerektiğinin öğrenildiğini açıkladı. 

Zanlı Cökü’nün tasarrufunda bulunan tabancaların ise başka olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırılması gerektiğini ifade eden Selvili, yine zanlı Osman Temiz ile Bayram Doğan’ın Türkiye’den ithal ettikleri konu tabancaları nasıl ve ne şekilde temin ettiklerinin araştırılması gerektiğini açıkladı. 

Selvili, zanlılar hakkındaki soruşturmanın derinleşerek devam ettiğini belirterek, her 3 zanlının da tutukluluk sürelerinin 7’şer gün daha uzatılmasını talep etti.

Tutukluluk süreleri uzatıldı

Yargı Karayel, zanlı Orhan Cökü, Osman Temiz ve Bayram Doğan’ın tahkikat maksatları bakımından 7’şer gün süreyle daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.