1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZANLILAR SUSKUN!
ZANLILAR SUSKUN!

ZANLILAR SUSKUN!

Zanlılar suskun!

A+A-

Lefkoşa’da İmam Büyükakşeker ile Mehmet Kılıç’ın evlerinde yapılan aramada 25 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulunmasıyla ilgili tahkikat devam ediyor.

Emine UYSAL

Lefkoşa’da sakin İmam Büyükakşeker ile Mehmet Kılıç’ın evlerinde yapılan aramada 25 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulunmasıyla ilgili tahkikat devam ediyor.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamalarıyla gözaltın alınan iki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Mehmet Sevinç’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Sevinç, 7 Ekim’de 36 yaşındaki İmam Büyükakşeker’in tasarrufunda uyuşturucu madde olduğu ihbarı alındığını ve mahkeme emriyle evinde yapılan aramada yatak odasında ağzı açık pakette yaklaşık 2 gram, kırmızı renk poşette yaklaşık 20 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir sigara bulunduğunu anlattı.

Polis memuru Mehmet Sevinç, soruşturma kapsamında zanlı Mehmet Kılıç’ın, zanlı İmam Büyükakşeker’in evine geldiğinin öğrenilmesi üzerine Kılıç’ın evinde de arama yapıldığını kaydetti.

Kılıç’ın evinde 3 gram bonzai bulundu

Mehmet Sevinç, 39 yaşındaki zanlı Mehmet Kılıç’ın polisi görünce elinde tuttuğu ve içinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigarayı rögar içine attığını belirtti.

Zanlının rögar içine attığı sigaranın emare alındığını söyleyen Sevinç, Mehmet Kılıç’ın evinde yapılan aramada tahta dolap üzerinde folyo içinde yaklaşık 1 gram, ayrı bir yerde 2 gram ve evinin terasında yatak şiltesi altında ise içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan bir sarma sigara bulunduğunu kaydetti.

İfade, kan ve idrar örneği vermediler

Polis memuru Mehmet Sevinç, iki zanlının da ifade yanında kan ve idrar örneği vermediğini ve tahkikatın kapsamını sınırladığını ileri sürdü.

Kayıp olduğuna inanılan uyuşturucu maddelerin yanı sıra, meseleyle bağlantılı olabilecek şahısların tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Sevinç, üç gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Avukat Arzu İzveren, tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.