1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZANLILARA 3’ER GÜNLÜK TUTUKLULUK…
ZANLILARA 3’ER GÜNLÜK TUTUKLULUK…

ZANLILARA 3’ER GÜNLÜK TUTUKLULUK…

Zanlılara 3’er günlük tutukluluk…

A+A-

Mağusa’da Lemar AVM ile China Bazaar isimli işyerine girerek hırsızlık yapan 17 yaşındaki zanlılar Y.Ö, E.G ve S.K dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri önceki gece düzenledikleri operasyon sonucunda 1 hafta arayla Lemar AVM ile China Bazaar isimli işyerine girerek hırsızlık yapan 17 yaşındaki 3 zanlıyı tutuklamıştı. Yapılan operasyon sonucunda tutuklanan zanlılar Y.Ö, E.G ve S.K “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlarından dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 Suçlarını kabul ettiler…

Meselenin tahkikat memuru Gökhan Kol, 10 Mayıs tarihinde Mağusa’da faaliyet gösteren Lemar AVM içerisine giren zanlı Y.Ö ve E.G’nin konu iş yeri içerisinde bulunan “Sosis Ev” isimli büfeye ait yazar kasanın para bölümünü, yine ayni iş yerinde bulunan “Çiğ Köfte” isimli büfeye ait yazar kasayı  hasara uğrattıktan sonra içerisindeki 5 TL madeni bozuk parayı ve yine ayni işyeri içerisinde bulunan “Frito” isimli büfeye ait yazar kasanın para bölümünü sirkat ettiklerini açıkladı. Akabinde zanlı Y.Ö ile E.G’nin Lemar AVM’ye girerek market içerisinde bulunan bağış kutularını kırıp hasara uğrattıktan sonra paraları sirkat ettiklerini belirten Kol, daha sonra sigara bölümünden 48 paket sigara ve 8 paket puroyu alıp sirkat ettiklerini açıkladı. Kol, ayrıca zanlı Y.Ö, E.G ve S.K’nin, 17 Mayıs tarihinde “China Bazaar” isimli işyerine girerek yazar kasalarda muhafaza edilen 600 TL nakit para ve birçok sayıda elektronik cihaz, spor ayakkabı, tişört ve cep telefonu aparatlarını sirkat ettiklerini açıkladı.  Zanlıların 19 Mayıs tarihinde yapılan operasyon sonucunda tespit edilip tutuklandıklarını belirten Kol, zanlıların meseleler ile ilgili olarak verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Kol, zanlıların tasarruflarında ise birçok sayıda sirkat ettikleri eşyaların bulunarak emare alındığını belirterek, aranan emareler olduğunu ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin bulunduğunu söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kol, her 3 zanlının da tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

 3’er gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Y.Ö, E.G ve S.K’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.