1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZARARLI OLMASINDAN KORKULUYOR
ZARARLI OLMASINDAN KORKULUYOR

ZARARLI OLMASINDAN KORKULUYOR

Karpaz’da aylardır susuz olan 12 köyün ihtiyacını karşılamak için Kalecik’teki bir kuyunun devreye sokulmak istenmesi vatandaşları tedirgin etti.

A+A-

Hükümetten parasını alamadığı gerekçesiyle Tahal Group Arıtma Tesisleri’nin aylar öncesinden tesisteki arızayı gidermeyerek, su arıtımı yapmaması nedeniyle su sorunu yaşayan, bölgeye tankerle su taşıyan tankercilerin de paralarını alamadıkları gerekçesiyle Perşembe gününden itibaren iş bırakmasıyla tamamen susuz kalan Karpaz bölgesindeki 12 köyün halkı şimdi başka bir tedirginlik yaşıyor.

Bölge halkı, yetkililerin Kalecik’teki bir kuyudan çıkararak köylere dağıtmayı düşündüğü suyun kükürtlü ve asitli olduğunu iddia ederek, bu suyun insan sağlığına zararlı olduğunu ileri sürüyor.

Vatandaşlar Su İşleri Dairesi’nin, Kalecik’teki bir su kuyusuna boru döşeyerek Cuma günü itibarıyla Boğaz Tepe’deki depoya su vermeye başladığını, ancak bu kuyunun suyunun ise kükürt ve asit derecesinin çok yüksek olduğunu iddia etti.

Suyun insan sağlığına zararlı olduğunu öne süren vatandaşlar, gerekli tahlillerin yapılmasını isterken, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, söz konusu kuyudan çıkarılan suyun üç yıldır Kalecik’te kullanıldığını söyledi.

Orun, vatandaşın endişelerinin giderilmesi için kuyu suyunun biyolojik tahlillerinin yapıldıktan sonra Boğaz Tepe’deki depoya verileceğini belirtti ve “Vatandaş susuz kaldı. Sular gelmiyor ve vatandaş çaresiz. Bizler de sağlıklı bir şekilde çare üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Su İşleri Dairesi sorumlusu Temel Rıza da, Kalecik’te çalışmaların yapıldığı ancak sistemin devreye girmediğini söyledi ve analizler yapıldıktan sonra sistemin devreye gireceğini belirtti.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.