1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZARARSIZ, SERBEST....
ZARARSIZ, SERBEST....

ZARARSIZ, SERBEST....

Dikkat! Sizin cebinize girmesin...

A+A-

Sahte 3 bin 400 Euro piyasada

Güney’den KKTC’ye sokulan sahte 260 bin Euro ile ilgili olarak tutuklu bulunan 3 şahıs için ek tutukluluk emri alınırken, birisi serbest bırakıldı

Gazimağusa polisinin, 17 Haziran tarihinde, bir araç içerisinde yaptığı aramada, 256 bin 600 Euro değerinde 5 bin 132 adet sahte 50 Euro’luk tespit etmesi üzerine tutuklanan Hasan Güloğlu, Turgut Tuğdem ve Kyriakos Partakis aleyhine 3 günlük ek tutukluluk emri alındı. Mesele ile ilgili olarak ilk etapta tutuklanan Hasan Dede Zararsız ise şahadet yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Polisin Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçirilen sahte paranın 260 bin Euro olduğunu ve bu paradan geriye kalan 3 bin 400 Euro’yu aradığı öğrenildi.

Sahte para şikayetiyle de polise hala herhangi bir şikayet gelmediği de öğrenildi.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, meselenin olgularını aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan müfettiş muavini Hüseyin Özer’i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Hüseyin Özer, 17 Haziran 2014’te, saat 09.00’da, 28’inci Tümen Caddesi’nde, Hasan Güloğlu’nun yolcu olarak bulunduğu HM 822 plakalı araçta arama yaptıklarını belirterek, araçtaki naylon poşette 5 bin 132 adet sahte 50 Euro’luk tespit ettiğini hatırlattı.

Sahte banknotları emare aldığını söyleyen Hüseyin Özer, zanlı Hasan Güloğlu’nu tutukladığını anlatarak, yaptığı soruşturma sonucu Turgut Tuğdem ve Kyriakos Partakis’i de tespit edip tutukladığını dile getirdi.

Hasan Güloğlu’ndan sahte paraları teslim almak için gelen Kyriakos Partakis’i, Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan geçtikten sonra bir işyeri önünde tespit edip tutukladığını anlatan tanık polis, zanlı Güloğlu ve Tuğdem’in polise gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirtti.
Müfettiş muavini suçun organize bir şekilde işlendiğini ve halen aranan 3 bin 400 Euro bulunduğunu belirtirken mesele ile bağlantısı olabilecek kişi veya kişilerin de arandığını açıkladı.

Tanık polis mahkemeden soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların üçer gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.