1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ZARF İÇİNDE KEMİK TESLİM ALMAK İSTEMİYOR!
ZARF İÇİNDE KEMİK TESLİM ALMAK İSTEMİYOR!

ZARF İÇİNDE KEMİK TESLİM ALMAK İSTEMİYOR!

Kayıp yakınları'ndan açıklama

A+A-

Paşaköy kökenli “kayıp” Rumların yakınları, gömmek için kendilerine, kemik kalıntıları veya küçük kemik parçaları verilmesini ve bu şekilde “ölü kayıplarının kalıntılarını” teslim almış addedilmeyi kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Fileleftheros “Dağınık Kemikler Değil İskelet İstiyorlar... Aşşalılar Zarf Almak İstemiyor... 70 Kaybın Kemikleri Toplu Mezarda Bulundu” başlıklı haberinde son günlerde, “Aşşa” (Paşaköy) kökenli bazı kayıp yakınlarına, içerisinde birkaç kemik parçası bulunan zarflar verildiği söylentisi yayılması üzerine tepkiler geldiğini yazdı.

Gazeteye göre 52’si Paşaköy, 18’i çevre köylerden toplam 70 kişinin gömülü olduğu mezardaki kalıntıların kısıtlı olmasından,  sadece 8 tam iskeletinin saptanmasından dolayı kayıp yakınları arasında,  bu kişilerin kalıntılarının nasıl gömüleceğine dair anlaşmazlık da yaşanıyor.

Kimi kayıp yakınları, bütün kemiklerin tek bir mezara gömülmesinden yanayken kimi, kaybın akrabalarının yaşadığı üç ayrı kazaya üç ayrı mezara gömülmelerini, kimi de kendi yakınını münferit gömmeyi istiyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.