1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ZAROĞLU: “VATANDAŞLIK HAKTIR... BAZI SINIRLANDIRMALAR GETİRİLEBİLİR’’
ZAROĞLU: “VATANDAŞLIK HAKTIR... BAZI SINIRLANDIRMALAR GETİRİLEBİLİR’’

ZAROĞLU: “VATANDAŞLIK HAKTIR... BAZI SINIRLANDIRMALAR GETİRİLEBİLİR’’

ZAROĞLU: “VATANDAŞLIK LÜTUF DEĞİL HAKTIR… YASAL DÜZENLEMEYLE BAZI SINIRLANDIRMALAR GETİRİLEBİLİR’’

A+A-

KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, Muhaceret Yasası altında yükümlülüklerini yerine getirmiş ve vatandaşlığı hak etmiş kişilerin müracaatlarının uzun süre bekletilmesinin huzursuzluk nedeni olduğunu yineledi. Zaroğlu, vatandaşlık verilirken Kıbrıs Türk halkının siyasi iradesinin ipotek altına alınmaması için yasal düzenlemeyle bazı sınırlandırmalar getirilebileceğini de ifade etti.

Zaroğlu yazılı açıklamasında, “Vatandaşlık herhangi bir hükümetin veya makamın verdiği bir lütuf değil, hukuk devletinde yasalar çerçevesinde kazanılması halinde verilmesi gereken bir haktır” dedi.

“KKTC devletini vatan bilen, aile yaşamını burada düzenleyen, istikbalini bu ülkede kuran kişiler ile burada doğup büyüyenlere” vatandaşlık verilmesi gerektiğini kaydeden Zaroğlu,  vatandaşlık verilirken Kıbrıs Türk halkının siyasi iradesinin ipotek altına alınmaması gerektiğini de vurguladı. Zaroğlu, KKTC vatandaşı yapılacak olanların tüm vatandaşlık haklarına sahip olması sağlanırken yasal düzenlemeyle bir çok AB ülkesindeki gibi bazı sınırlandırmalar getirilebileceğini ifade etti.

Zaroğlu, şunları kaydetti:

“Birilerinin sürekli olarak bazı haber sitelerine ve basına düşürdüğü güdümlü haberlerle Anavatan Türkiye karşıtlığının körüklenmeye çalışılmasını ibretle izlemekteyiz. Bu çevrelerin TC elçiliği şahsında Türkiye karşıtlığına soyunarak ‘TC’nin 100 bin vatandaşlık talebi’ iddiasıyla toplumu huzursuz etmesi ve vatandaşlarımız arasında ayrım yaratmaya kalkmasını şiddetle kınıyoruz.”

Zaroğlu, “istismarcılara fırsat vermeden mevcut muhaceret yasası altında hak sahiplerinin vatandaşlıkları konusunda gereğini yapma ve yasal tadilatlar yaparak toplumun kanayan bu yarasını ivedi olarak sonlandırma” konusunda hükümeti göreve çağırdı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.